Επικαιρότητα - 23/3/2022


Νεοκλής Κρητικός : Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ ξεκινά

Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξεκινά και θα αποτελέσει έναν βελτιωμένο κόμβο για την Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, ενώ θα υποστηρίξει ένα δίκτυο τοπικών Μονάδων Υγείας και Κέντρων Υγείας στην περιοχή.

Θα έχει 164 κλινικές θέσεις, μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, 8 κλίνες ΜΕΘ και 12 κλίνες με δυνατότητα μετροπής σε ΜΑΦ, με πλήρως ψηφιοποιημένο περιβάλλον εργασίας με βέλτιστες πρακτικές νοσηλείας και θεραπευτική συνεισφορά της φύσης στους ασθενείς.

Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη παλαιότερη υποδομή, στην οποία λειτουργεί σήμερα το «Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης Ιωάννου και Αικατερίνης Γρηγορίου», παρέχοντας αναβαθμισμένες κλινικές υπηρεσίες, όπως περιγράφονται στο εγκεκριμένο κλινικό και κτιριολογικό πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης, μεταξύ άλλων, και μίας νέας Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας Ενηλίκων.

Ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός μετά το πέρας της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε: «Για την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας και την Πελοπόννησο είναι ένα σπουδαίο έργο, το οποίο μας ενώνει και θέλουμε να τύχει της καλύτερης πορείας υλοποίησης και στη συνέχεια λειτουργίας. Και προφανώς κάθε φορά που έχουμε μία κύρωση σύμβασης για το πρόγραμμα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μας δίνεται η ευκαιρία να τοποθετούμαστε θετικά όλες οι πολιτικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου. Είμαστε τυχεροί και ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ακόμη μια φορά για τη δωρεά του».

=====