Επικαιρότητα - 15/3/2022


Στο λιμάνι του Γυθείου, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 17ης Μαρτίου 1821, η Κ/Φ «ΝΑΥΜΑΧΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού

Την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 κατέπλευσε στο λιμάνι του Γυθείου, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 17ης Μαρτίου 1821, η Κ/Φ «ΝΑΥΜΑΧΟΣ» του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Ο Μητροπολίτης Μάνης επεσκέφθη το πλοίο και έγινε δεκτός από τον κυβερνήτη του, Πλωτάρχη (Π.Ν.) Γ. Ρόκα, τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, όπου και τους ευλόγησε, τους συνεχάρη για την αφοσίωσή τους στο καθήκον και τους μίλησε με λόγους υπέρ της πίστεως στο Θεό και αγάπης προς την πατρίδα, όπως αυτά τα ιδανικά απεικονίζονται και στο θυρεό του πλοίου με την παράσταση σταυρός και ξίφος. Τέλος, ο Σεβ. προσέφερε στον Κυβερνήτη μια εικόνα του Αγίου Νικολάου και το βιβλίο του «Η προσφορά της Εκκλησίας κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821» και δέχθηκε από τον Πλωτάρχη Γ. Ρόκα τον θυρεό του πλοίου.Στην επίσκεψη ήταν και ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος συνοδευόμενος από μέλη της δημοτικής αρχής.

========