Επικαιρότητα - 12/3/2022


Νεοκλής Κρητικός σε Μάκη Βορίδη : Σας θέλουμε αρωγό στην προώθηση των μεγάλων ζητημάτων της Λακωνίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη πραγματοποίησε την Πέμπτη 10/3/2022 ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός.

Η συνάντηση διήρκησε μία ώρα και συζητήθηκαν πολλά ζητήματα που απασχολούν τη λακωνική κοινωνία, αλλά και οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας κινήθηκε γρήγορα και συντεταγμένα δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Επίσης σημείωσε ότι οι επιπτώσεις των ανατιμήσεων στα τιμολόγια της ενέργειας και κατ’ επέκταση όλων των προϊόντων είναι ένα ζήτημα που θα αντιμετωπιστεί με τον αποτελεσματικότερο τρόπο, καθώς σε όλα τα νοικοκυριά είναι πλέον δεδομένη η οικονομική επιβάρυνση.

Ο κ. Κρητικός επεσήμανε τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους Λάκωνες, τα οποία σχετίζονται με την αγροτική οικονομία και τις αποζημιώσεις, τους πυρόπληκτους και την καθυστέρηση της πρώτης μεγάλης αποζημίωσης από το Ταμείο Κρατικής αρωγής, τα ιδιοκτησιακά ζητήματα σε Λάγιο, Βαλτάκι και Αφανιά - Κρεβατά, την ανεξέλεγκτη βόσκηση, την προώθηση ένταξης του Πάρνωνα στα «Απάτητα Βουνά», όπως επίσης και την πρότασή του για το Όρος Σαγιάς και τον Κάβο Μαλέα, την εξέλιξη των μεγάλων αρδευτικών έργων (φράγμα Κελεφίνας και κλειστό δίκτυο Τρινάσου) και τέλος την ανάγκη προώθησης και άλλων έργων αναβάθμισης του οδικού δικτύου.

Ο κ. Κρητικός ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών την στήριξη και την αρωγή του στην προώθηση των παραπάνω ζητημάτων μιας και o ίδιος συνδέεται στενά με τη λακωνική γη.

Νεοκλής Κρητικός : Σημαντική μέρα για το ΤΟΕΒ ΤΡΙΝΑΣΟΥ - Υπεγράφη η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων - Επιτέλους βλέπουμε το έργο να προχωρά

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός ανακοίνωσε την υπογραφή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του κλειστού αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Τρινάσου.

Ο κ. Κρητικός από τους πρώτους μήνες της βουλευτικής του δράσης έφτιαξε φάκελο με όλα τα στοιχεία του έργου και το ιστορικό που το συνόδευε, τον παρέδωσε στις ηγεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Κρητικός δήλωσε συγκεκριμένα: «Επιτέλους υπεγράφη η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του κλειστού αρδευτικού δικτύου Τρινάσου από τη Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά, τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη για τη σημαντική του συμβολή και τον Γενικό Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Δημόπουλο για τη συνεργασία. Προχωράμε για να δούμε το έργο του ΤΟΕΒ Τρινάσου να γίνεται πραγματικότητα».

Νεοκλής Κρητικός : Νομοθετική παρέμβαση για προκαταβολή των αποζημιώσεων λόγω του παγετού της 26ης Ιανουαρίου 2022

Με δελτίο τύπου ο οργανισμός του ΕΛΓΑ ενημέρωσε ότι με κοινή απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά και του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα προκαταβολής όσων επλήγησαν από τον παγετό της 26ης Ιανουαρίου 2022.

Η αποζημίωσή τους θα γίνει σύμφωνα με την έκταση και το ποσοστό της ζημιάς, ενώ διαβεβαιώνουν τους καλλιεργητές ότι θα λάβουν στο ακέραιο την αποζημίωση που τους αναλογεί.

Ο κ. Κρητικός μετά την εξέλιξη αυτή δήλωσε: «Αποτελεί μία συνέχεια θετικών εξελίξεων μετά και την επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ και του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Λακωνία στις 3 Φεβρουαρίου, όπου διαπιστώθηκαν ορισμένες αστοχίες στη διαδικασία των αποζημιώσεων και αποφασίστηκαν συγκεκριμένες δράσεις για τη θεραπεία της διαδικασίας. Η σημερινή ανακοίνωση δίνει ελπίδα στους καλλιεργητές που επλήγησαν, καθώς θα λάβουν πολύ πιο σύντομα μέρος της αποζημίωσης που δικαιούνται. Προχωράμε».

=====