Επικαιρότητα - 9/3/2022


Με λαμπρότητα ο εορτασμός στην Ι.Μ Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 η Εκκλησία μας τίμησε την μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν τη λίμνη της Σεβαστείας τελειωθέντων και στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης πανηγύρισε με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα η ιστορική φερώνυμη Ιερά Μονή στον Πάρνωνα.

Ειδικότερα, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος είχε προσκληθεί από τον σεπτό Ποιμενάρχη κ. Ευστάθιο. Στην μεστή νοημάτων ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης επικέντρωσε στις έννοιες της ομολογίας της πίστεως, της καρτερίας στον πόνο και τις δοκιμασίες και της χαρμολύπης, που αναλύεται ως λύπη για τις αμαρτίες μας και χαρά για τη νίκη επί του διαβόλου και των πειρασμών. Παράλληλα αναφέρθηκε σε θαυμαστά περιστατικά που αφορούσαν στους τιμώμενους Αγίους, ενώ κατέληξε με την ευχή η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή να αποτελέσει εφαλτήριο πνευματικής αναγέννησης για κάθε χριστιανό.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Μάνης για την αποδοχή της πρόσκλησής του και την θεόπνευστη ομιλία του.

======