Επικαιρότητα - 17/2/2022


Συνάντηση Νεοκλή Κρητικού με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη : Η Λακωνία στο προσκήνιο

Με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε την Τετάρτη 16/2/2022 στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός.

Στη συνάντηση ο Βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Πρωθυπουργό για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους Λάκωνες. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα που αφορούν τους αγρότες, για τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και για το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει από εγχώριους και ξένους επενδυτές, μιας και η Λακωνία μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.

Ο κ. Κρητικός επεσήμανε ιδιαίτερα:

1. Τα ιδιοκτησιακά ζητήματα, Λάγιου, Αφανιάς-Κρεβατά και Βαλτακίου. Ο Πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμμένο για την πρωτοβουλία της ευρείας σύσκεψης (15/2/2022) και σημείωσε ότι είναι και δική του θέληση να επιλυθούν.
2. Τη διαδικασία αποζημιώσεων των πυροπλήκτων από το Ταμείο Κρατικής Αρωγής. Ο κ. Κρητικός σημείωσε ότι είναι ανάγκη η συχνή παρουσία δίπλα στους πυρόπληκτους και προς τούτο επανέφερε την πρότασή του για δημιουργία αντίστοιχης με την Εύβοια Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Ανατολικής Μάνης. Μετά τη συνάντηση ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τριαντόπουλο για το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών.
3. Την ανάγκη εύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλκυση κι άλλων επενδύσεων, αλλά και για την ασφαλή μετακίνηση των Λακώνων.
4. Για τον κίνδυνο απένταξης του έργου των Σπηλαίων Διρού και την ανάγκη άμεσης επέμβασης για τη διευθέτηση του ζητήματος. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα Σπήλαια Διρού είναι ένα εμβληματικό, παγκόσμιο τοπόσημο και ζήτησε λεπτομερή ενημέρωση για την όλη εξέλιξη μέχρι σήμερα.
5. Την πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την ένταξη του Ταϋγέτου στα Απάτητα Βουνά. Ο κ. Κρητικός πρότεινε την ένταξη σε επόμενη φάση και άλλων περιοχών, όπως το όρος Σαγιάς στην Ανατολική Μάνη και μέρος του Κάβο Μαλέα.
6. Για τις ενέργειες μεταφοράς των οστών του Σπαρτιάτη Ολυμπιονίκη Λακράτη, που αποτελεί ένα μοναδικό εύρημα με παγκόσμια εμβέλεια και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το παγκόσμιο ολυμπιακό κίνημα, από τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης.

Ο κ. Κρητικός ευχαρίστησε τον κ. Πρωθυπουργό για τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ήταν παραγωγική και ενδεικτική της σχέσης των δύο ανδρών.

======