Επικαιρότητα - 16/2/2022


Σύσκεψη Επιτροπής υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για το ιδιοκτησιακό του Λάγιου και το ζήτημα του Αφανιά-Κρεβατά Δήμου Ευρώτα

Το ιδιοκτησιακό του Λάγιου και της περιοχής Αφανιά-Κρεβατά του Δήμου Ευρώτα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης Επιτροπής, υπό τον συντονισμό του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κ. Παναγιώτη Πικραμμένου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ευρώτα, κ. Δήμου Βέρδου και του Αντιδημάρχου, κ. Βασίλη Μπόλλα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της άμεσης νομοθετικής πρωτοβουλίας από την πλευρά της κυβέρνησης, προκειμένου να επιλυθεί μια μείζονος σημασίας εκκρεμότητα που κρατά σε ομηρία εκατοντάδες κατοίκους του Δήμου Ευρώτα.

Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν:
Ο Υφυπουργός Ειδικών Ψηφιακών Έργων και Κτηματολογίου, κ. Θεόδωρος Λιβάνιος
Ο Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος
Οι Βουλευτές Λακωνίας, κ.κ. Θανάσης Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός
Ο Γενικός Διευθυντής Κτηματολογίου, κ. Στέφανος Κοτσιώλης
Ο Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής σχολής του ΕΚΠΑ και πρώην νομικός σύμβουλος του Κτηματολογίου, κ. Φίλιππος Δωρής και ο κ. Κωνσταντίνος Πλιάτσικας, Ειδικός Σύμβουλος του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Στύλιου.


Νεοκλής Κρητικός : Τέθηκε το πλαίσιο επίλυσης για το Λάγιο Λακωνίας. Κατάθεση πρότασης για Αφανιά - Κρεβατά

Για την ίδια σύσκεψη, δελτίο τύπου απέστειλε ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, στο οποίο αναφέρονται τα εξής : Δύο ζητήματα που εκκρεμούν για δεκαετίες και ταλαιπωρούν εκατοντάδες συμπολίτες μας αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης, καθώς, συνήλθε ευρεία επιτροπή, για πρώτη φορά, υπό τον συντονισμό του Αντπροέδρου της Κυβένρησης κ. Παναγιώτη Πικραμμένου.
Ο κ. Κρητικός ευχαρίστησε τον κ. Αντιπρόεδρο για τη συνεργασία και την πρωτοβουλία να συνέλθει η συγκεκριμένη Επιτροπή, ενώ επεσήμανε το μεγάλο κοινωνικό αποτύπωμα που θα έχει η νομοθετική διευθέτηση του ζητήματος για τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή.
Επίσης, όπως είχε δεσμευθεί, είχε αποστείλει τη Δευτέρα στον Αντιπρόεδρο συγκεκριμένη πρόταση, την οποία και διένειμε κατά τη διάρκεια της συνάντησης και στους δύο αρμόδιους Υφυπουργούς, με όλο το Ιστορικό για την περιοχή της Αφανιάς – Κρεβατά και κυρίως έτοιμη νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα μπορούσε να αποτελεί οδηγό για τελική διευθέτηση και σε αυτήν την περιοχή. Βούληση της Κυβέρνησης είναι να δοθεί λύση στα ιδιοκτησιακά ζητήματα ανά την Επικράτεια. ΠΑράλληλα η κινητοποίηση και η στοχευμένη δράση, όπως επίσης η παρουσία συγκεκριμένων προτάσεων οδηγεί προοδευτικά στην επίλυση των σοβαρών ιδιοκτησιακών ζητημάτων της Λακωνίας.
Ο κ. Κρητικός δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης: «Όπως έχω πει από την αρχή, θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να προωθήσω την επίλυση των ιδιοκτησιακών ζητημάτων. Προβλήματα που χρονίζουν δεκαετίες μπορούν να βρουν λύση με μέθοδο, οργάνωση και συνεχή πίεση στους αρμόδιους φορείς. Προχωράμε στο επόμενο βήμα!»

====