Επικαιρότητα - 12/2/2022


Αισιοδοξεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την φετινή τουριστική περίοδο

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, που συγκλήθηκε την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, στην Αθήνα, από τον αρμόδιο υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια, την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα. Άννα Καλογεροπούλου.

Ο υπουργός, απευθυνόμενος στους παρόντες περιφερειάρχες και αρμόδιους για τον Τουρισμό αντιπεριφερειάρχες, κάλεσε τις Περιφέρειες σε ετοιμότητα εν όψει της έναρξης της τουριστικής χρονιάς την 1η Μαρτίου, δηλώνοντας αισιόδοξος για τον φετινό χρόνο και σημειώνοντας ότι το υπουργείο του θα συνδράμει τις Περιφέρειες.

Για "σημαντικά βήματα ενίσχυσης των ειδικών μορφών τουρισμού μέσα στο 2021" έκανε λόγο από την πλευρά της η υφυπουργός Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη, στο πλαίσιο του απολογισμού πεπραγμένων του υπουργείου για τον προηγούμενο χρόνο.

Στην παρέμβασή της, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα. Άννα Καλογεροπούλου δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει σοβαρούς λόγους να αιοσοδοξεί, καθώς - όπως είπε - "το ποσοστό των τουριστικών εσόδων της Περιφέρειας το 2021 σε σχέση με το 2019 αυξήθηκε από 2,4 % σε 3,1 %", παρατηρώντας πως η επαναδιαμόρφωση της αγοράς του τουρισμού γίνεται με όρους που την ευνοούν ως προορισμό.

"Ως περιφερειακή αρχή εφαρμόζουμε σχεδιασμό και σε επίπεδο marketing - με οργανωμένες ψηφιακές καμπάνιες -  αλλά και σε επίπεδο υποδομών και ποιοτικών παροχών και δημιουργίας αυθεντικών εμπειριών προς τους επισκέπτες", σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης, για να καταλήξει επισημαίνοντας: "Δεν είμαστε ακόμα εδραιωμένος και ώριμος τουριστικός προορισμός αλλά φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε τα προσεχή έτη, έχοντας θέσει ως στόχο την προβολή του προορισμού μας ως μία νέα πρόταση τρόπου ζωής η οποία καθορίζεται από το φυσικό μας περιβάλλον, τη διατροφή μας, τον πολιτισμό μας, τον σεβασμό προς τη φύση, καλύπτοντας βεβαίως όλες τις σύγχρονες ανάγκες για υγειονομική ασφάλεια".
======