Επικαιρότητα - 6/2/2022


Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης : Ανοικτή Πρόσκληση για τις εκδηλώσεις Tιμής και Mνήμης της θλιβερής επετείου των 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή

Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, με βαθύ αίσθημα ευθύνης έναντι της ιστορίας και της μνήμης των συμπατριωτών μας που πότισαν με το αίμα τους τα χώματα της Μ. Ασίας, καθώς και όσων έζησαν μέχρι τις ημέρες μας στην Μητροπολιτική Ελλάδα μεταφέροντας, μαζί με τον πόνο του ξεριζωμού τους, όλα εκείνα τα στοιχεία της πλούσιας πολιτισμικής τους ταυτότητας, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων θρησκευτικού-εκκλησιαστικού, καλλιτεχνικού-πολιτισμικού και εκπαιδευτικού-παιδαγωγικού περιεχομένου.

Ως εκ τούτων, η τοπική μας Εκκλησία απευθύνει ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του επετειακού έτους 2022 για τις αλησμόνητες πατρίδες. Ήδη έχει σχεδιαστεί πρόγραμμα εκδηλώσεων στο οποίο καλούνται οι ενδιαφερόμενοι μελετητές, ιστορικοί, ερευνητές, αλλά - ακόμη περισσότερο - και απόγονοι προσφυγικών οικογενειών που διαμένουν στα όρια της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, να συμμετάσχουν ή να συνδράμουν με τις γνώσεις και το αρχείο τους.

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις  μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτα στο τηλ. 6947965170. Παρακαλούμε, για την διάδοση της ανωτέρω πρόσκλησης, η οποία έχει ισχύ έως τις 15 Φεβρουαρίου 2022.

Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης

=====