Επικαιρότητα - 30/1/2022


Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τον ήρωα των Ιμίων Αντιναύαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

Ο Δήμος Πειραιά τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του ήρωα Αντιναυάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου Π.Ν., που «έπεσε» στο καθήκον μαζί με τους Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό, κατά την κρίση των Ιμίων, την 31η Ιανουαρίου 1996.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στον ανδριάντα του Παναγιώτη Βλαχάκου, στην πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή (πρώην πλατεία Τερψιθέας), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστη, μεταξύ άλλων, και ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός.

Στεφάνια κατέθεσαν : Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Eκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος. Εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων κ. Νικόλαος Μανωλάκος. Εκ μέρους του Α/ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης Π.Ν. Εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Βασίλης Κορκίδης. O Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Παπαμανώλης - Ντόζας. Εκ μέρους της οικογένειας του ήρωα, οι κυρίες Έλλη και Ελένη Βλαχάκου. Στην τελετή παιάνιζε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

=====