Επικαιρότητα - 30/1/2022


Στη Λακωνία ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισκεπτόμενος Σπάρτη, Νεάπολη και Μονεμβασία

Η Λακωνία αποτέλεσε το επίκεντρο της δραστηριότητας που είχε την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας.

Ειδικότερα, στην Σπάρτη, ο κ. Νίκας παρουσίασε τις πλήρως εφοδιασμένες αποθήκες Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λακωνίας και διένειμε υλικό και είδη πολιτικής προστασίας σε εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων του νομού Λακωνίας.Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εν λόγω οργανώσεων, όπως και οι εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής - που επίσης ήταν παρόντες - εξήραν την μεθοδικότητα και την οργάνωση της Περιφέρειας, καθώς και την συνδρομή της προς τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και την στήριξη προς τους εθελοντές.

Σημειώνεται ακόμα ότι από τον περιφερειάρχη παραδόθηκε εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) με θερμική κάμερα για την διευκόλυνση του έργου του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης.

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης κ. Νίκας είχε στην Ελίκα του Δήμου Μονεμβασίας συνάντηση με τον πρόεδρο και τους κατοίκους του χωριού και ακολούθως - συνοδευόμενος από τους δύο αντιπεριφερειάρχες - μετέβη στη Νεάπολη, όπου επισκέφθηκε αρχικά το ημερήσιο Γυμνάσιο δωρίζοντας προς το οποίο, εκ μέρους της Περιφέρειας, δύο σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και βιβλία, ενώ είχε συναντήσεις τόσο με τον σύλλογο καθηγητών, όσο και μαθητές του εν λόγω σχολείου. Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η επίσκεψή του, με αφορμή και την επικείμενη γιορτή των Τριων Ιεραρχών, είχε ως σκοπό μεταξύ άλλων να τιμήσει το σχολείο για την διάκριση που είχαν αποσπάσει οι μαθητές του στην δραση του ΕΣΠΑ "At the school of Open Cohesion" με την παραγωγή βίντεο που αναδείκνυε το Μουσείο Ναυτικής Τέχνης και Παράδοσης της Νεάπολης. Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Νίκα στο ΕΠΑΛ Βοιών, όπου φιλοξενείται και το πιο πάνω μουσείο και είχε συνάντηση με τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην Σχολή Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού που δημιουργείται στη Νεάπολη, μετά από τη συναίνεση και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της οποίας η Περιφέρεια έχει αναλάβει τον εξοπλισμό διδασκαλίας, δεσμευόμενη να εντάξει στο Π.Δ.Ε. την προμήθειά του, έργο προϋπολογισμού 1.445.000 ευρώ. Ακολούθησε μετάβαση του περιφερειάρχη στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης, το οποίο είναι επαρκώς στελεχωμένο, ενώ στην βελτίωση των υποδομών του έχει συνδράμει η Περιφέρεια. Ο κ. Νίκας, εξ άλλου, επισκέφθηκε και την υπό ανέγερση μονάδα επεξεργασίας αλόης, η οποία καλλιεργείται στην περιοχή της Νεάπολης. Η επίσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι στη Μονεμβασία, όπου από κοινού με τους αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Ν. Τζινιέρη και τον θεματικό ομόλογό του Υποδομών και Μεταφορών Θ. Βερούτη, είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλή Τριχείλη και αντιδημάρχους. Ακολούθησε αυτοψία στα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια στη μαρίνα και το λιμάνι, κατά την οποίαν εξετάστηκαν τα σε εξέλιξη ευρισκόμενα έργα στον βράχο, δηλαδή η αρχαιολογική έρευνα, ο φωτισμός του κάστρου και η πρόσβαση στον εν λόγω εμβληματικό χώρο. Ακολούθησε, τέλος, συνάντηση του περιφερειάρχη με εκπροσώπους των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται μέσα στον οικισμό του κάστρου της Μονεμβασίας.

========