Επικαιρότητα - 25/1/2022


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΣΚΑΛΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ : "Eίμαστε βέβαιοι ότι μια νέα σελίδα ανοίγει"

ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΣΚΑΛΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ο ΑΣΕ ΣΚΑΛΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ανακοινώνει ότι ο πλειστηριασμός του εργοστασίου ανεστάλη μετά από συμφωνία με την εταιρεία PQH ή οποία ανέλαβε για λογαριασμό της πρώην ΑΤΕ τη ρύθμιση του χρέους. Η συμφωνία η οποία δρομολογήθηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο επικυρώθηκε σήμερα με συμβολαιογραφική πράξη και ο Συνεταιρισμός μας προχωρά σε βιώσιμη ρύθμιση των οφειλών του, ξεπερνώντας τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω του άδικου πενταετούς κλεισίματος του όπως και του απαραίτητου χρόνου ανασυγκρότησης, από τη στιγμή που ανέλαβε η νέα διοίκηση ως σήμερα.

Συντάξαμε και καταθέσαμε Σχέδιο Βιωσιμότητας και Επιχειρηματικό Σχέδιο που αποδεικνύουν την ικανότητα του ΑΣΕ να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις του και ταυτόχρονα να επιτελέσει τον αναπτυξιακό του ρόλο στην τοπική κοινωνία. Εξασφαλίσαμε υγιείς συνεργασίες με εύρωστους εταίρους που εγγυώνται την απορρόφηση της παραγωγής.

Παρεμβαίνουμε στην τοπική αγορά της Λακωνίας, διαμορφώνουμε τις τιμές προς όφελος των παραγωγών. Το πράξαμε με συνέπεια, ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν υπό την απειλή του πλειστηριασμού πάνω από το κεφάλι μας.

Από σήμερα με την τακτοποίηση των υποχρεώσεων μας, είμαστε βέβαιοι ότι μια νέα σελίδα ανοίγει. Είμαστε σε θέση να στηρίξουμε τους παραγωγούς μας, και σε επίπεδο τιμών και σε επίπεδο εμπορίας και συσκευασίας των προϊόντων μας.

Διεκδικούμε και υποστηρίζουμε αυτή την αμφίδρομη σχέση στήριξης και συνεργασίας με την τοπική κοινωνία, με τους παραγωγούς της περιοχής μας, ικανή να διαχειριστεί την αγροτική μας παραγωγή και την ανάπτυξη του τόπου στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΕ ΣΚΑΛΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ο Πρόεδρος του ΔΣ
Παναγιώτης Αναστασάκος

========