Επικαιρότητα - 30/12/2021


Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα είσοδος της Σπάρτης

Η νέα είσοδος της Σπάρτης, στην επέκταση της οδού Λυκούργου, παραδόθηκε στην κυκλοφορία την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.

Ο εν λόγω δρόμος θα βελτιώσει την πρόσβαση στην πόλη, ενώ θα μειώσει και τους χρόνους μετάβασης από την Σπάρτη σε ολόκληρη την ανατολική Λακωνία. Το σημαντικό αυτό έργο  - συνολικού προϋπολογισμού 9.000.000 ευρώ - που στο μεγαλύτερο μέρος του υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, περιλαμβάνει την επέκταση της οδού Λυκούργου (από τον σταθμό του ΚΤΕΛ) προς τα ανατολικά, καθώς και την διασύνδεση με την επαρχιακή οδό Σπάρτης - Γερακίου (στο ύψος του Αφυσσού), μέσω της κατασκευής γέφυρας μήκους 250 μέτρων πάνω από τον Ευρώτα.

Οπως τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης κ. Νίκας, το έργο αποτελεί συνέχεια του αυτοκινητοδρόμου Λεύκτρο - Σπάρτη και του τμήματος Σκούρα - Πυρί, το οποίο σχεδίασε ο πρώην νομάρχης Λακωνίας Κώστας Φούρκας και ολοκληρώθηκε κατά 90% από την σημερινή περιφερειακή αρχή. Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η διάθεση του νέου αυτού δρόμου στην κυκλοφορία κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας στην Σπάρτη.

=====