Βουλή - Γρηγόρης Αποστολάκος.


           

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέσυρε το νομοσχέδιο «Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας» που είχε προγραμματιστεί να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την τρέχουσα εβδομάδα.

18-1-2012

            Ο Βουλευτής Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος πρωτοστάτησε στις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που οδήγησαν στην αναδίπλωση του αρμόδιου Υπουργού και στην απόσυρση του νομοσχεδίου. Υπενθυμίζεται πως στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, ο κ. Αποστολάκος είχε εκφράσει την αντίθεσή του επί των διατάξεων του νομοσχεδίου και είχε διατυπώσει εύλογα ερωτήματα για την ανάγκη και τη σκοπιμότητα ψήφισής του.

Ο Λάκωνας Βουλευτής είχε επιστήσει την προσοχή όλων για τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην Ελληνική κοινωνία από την αθρόα λαθρομετανάστευση, η οποία δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά. Είχε χαρακτηριστικά τονίσει τότε, πως ο ισχυρισμός περί πολυπολιτισμικής κοινωνίας αναιρεί τις έννοιες του εθνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής, που πρέπει να διαφυλαχτούν και να ενισχυθούν παντοιοτρόπως. Για τον λόγο αυτό ζητούσε από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων και δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του ανησυχητικού αυτού φαινομένου.

Σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία έχει επεξεργασθεί για το κυβερνητικό της πρόγραμμα, ολοκληρωμένο σχέδιο υπό τη μορφή Νόμου για τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.