Επικαιρότητα - 21/11/2021


Ο Eορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σπάρτη

Τα Εισόδια της Θεοτόκου τίμησε την Κυριακή  21 Νοεμβρίου 2021 η Εκκλησία μας και παράλληλα εόρτασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια Δοξολογία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ανέλυσε τους στίχους του τροπαρίου για την Παναγία μας. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων η Υπεραγία Θεοτόκος να τους χαρίζει υγεία και δύναμη, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται με επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και μάλιστα σε μία εποχή που η Πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσιμα ζητήματα.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Ταγματάρχης Εφοδιασμού Μεταφορών Ζακάκης Ηλίας εξεφώνησε επίκαιρη ομιλία επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τον άρρηκτο δεσμό της Ορθόδοξης Πίστης και ιδιαίτερα της Μεγαλόχαρης με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας, ενώ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οδηγός των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να είναι η γνώση της ιστορίας, πίστη τους η πίστη στον Θεό και την Πατρίδα και πυξίδα τους οι αρετές της φυλής μας. Αμέσως μετά, οι επίσημοι μετέβησαν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και αποδόθηκαν τιμές.

======