Επικαιρότητα - 9/11/2021


Όμορφες, Ασφαλείς και Σύγχρονες οι παιδικές χαρές του Δήμου Ευρώτα

Οι παιδικές χάρες που κατασκευάστηκαν ή ανακατασκευάστηκαν στον Δήμο Ευρώτα υπόσχονται να κάνουν ακριβώς αυτό που λέει το όνομά τους : να δώσουν χαρά και στιγμές ξεγνοιασιάς στους νεαρούς δημότες του Δήμου.

Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Ευρώτα, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των παιδικών χαρών.

Ειδικότερα, στα συγκεκριμένα σημεία τοποθετήθηκαν, μεταξύ άλλων, σύγχρονα όργανα, τα οποία τηρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, καθώς επίσης τοποθετήθηκε και ειδικό αντικραδασμικό δάπεδο, που αποτρέπει πιθανούς τραυματισμούς. Οι  διαρκείς παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του δημόσιου χώρου θα συνεχιστούν, όπως πληροφορούμαστε, ώστε οι μικροί δημότες να απολαμβάνουν στιγμές ξεγνοιασιάς σε πιστοποιημένες συνθήκες ασφαλείας.

Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο που ακούσαμε από μια νεαρή μητέρα : "με αυτές τις παιδικές χαρές θα εύχεσαι να ήσουν ξανά παιδί !!!".

Οι παιδικές χάρες που κατασκευάστηκαν ή ανακατασκευαστήκαν με το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», συνολικού προϋπολογισμού 218.000 ευρώ, είναι :

1). Παιδική χαρά Σκάλας (Πλατεία Θεοδωρακάκου)

2). Παιδική χαρά Σκάλας (επί της οδού Αθ. Διάκου)

3). Παιδική χαρά Στεφανιάς

4). Παιδική χαρά Λεήμονα

5). Παιδική χαρά Περιστερίου

6). Παιδική χαρά Βλαχιώτη (κεντρική πλατεία)

7). Παιδική χαρά Βλαχιώτη (θέση Πρ. Ηλίας)

8). Παιδική χαρά Έλους

9). Παιδική χαρά Μυρτιάς

10). Παιδική χαρά Δαφνίου

11). Παιδική χαρά Απιδιάς

12). Παιδική χαρά Γερακίου

=====