Αστυνομικό Δελτίο.


Εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

11/1/2012

Δράστες είναι 6 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός , οι οποίοι την τελευταία 2ετία διέπρατταν κλοπές, αποκομίζοντας πάνω από 30.000 ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν ακόμη (10) περιπτώσεις, κλοπών και απόπειρες κλοπών σε οικίες, καθώς και κλοπή οχήματος στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σπάρτης, στον Άγιο Νικόλαο, στον Άγιο Δημήτριο και στην Μυρτιά Λακωνίας, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εκτεταμένων αστυνομικών ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, των Αστυνομικών Τμημάτων Νεάπολης, Μολάων και  Βλαχιώτη.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος έξι  (6) ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας  από 15 έως  19 ετών, καθώς και σε βάρος ενός (1) 20χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Γεωργίας, για υποθέσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών σε οικίες, καθώς και για κλοπή οχήματος.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, σε διάφορες συνθέσεις, κατά το χρονικό διάστημα από 19-09-2009 έως και 24-11-2011, εισέρχονταν σε οικίες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και χρυσαφικά, ενώ αφαίρεσαν και ένα όχημα.

Συνολικά από την δράση τους αποκόμισαν το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ περίπου, καθώς επίσης κοσμήματα και χρυσαφικά, που η αξία τους ανέρχεται στις 27.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για  να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους  και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.