Επικαιρότητα - 13/10/2021


Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Ευρώτα (14 και 15 Οκτωβρίου) λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας - Σωστή η απόφαση του Δήμου Ευρώτα

Στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των παιδικών σταθμών, για την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, προχωρά ο Δήμος Ευρώτα, ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, τα οποία, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται να πλήξουν την ευρύτερη περιοχή.

Η εν λόγω ΣΩΣΤΗ απόφαση λήφθηκε προληπτικά και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Παράλληλα, την Τετάρτη 13/10/2021 αναμένεται να συνεδριάσει, αργά το απόγευμα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ευρώτα, όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα και οι επιστημονικές εκτιμήσεις για την δυναμική και την εξέλιξη της καταιγίδας «ΜΠΑΛΛΟΣ». Για τυχόν επιπλέον μέτρα προστασίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Ο Δήμος Ευρώτα είναι σε αυξημένη ετοιμότητα και συστήνει σε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

=====