Πρωτοχρονιάτικη πίτα Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης.


Την Κυριακή 8-1-2012 πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης. Την ημέρα εκείνη, το Ίδρυμα άνοιξε την αγκαλιά του για να υποδεχθεί τους φίλους του, κληρικούς και λαϊκούς, που καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους το ενίσχυσαν υλικά και ηθικά.


 

Αρχικά ο διευθυντής του Ιδρύματος π. Ιωάννης Προφύρης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους,  αναφέρθηκε πως η προσφορά στον πάσχοντα αδελφό είναι προσφορά αγάπης στον ίδιο το Χριστό. Εν συνεχεία, ενημέρωσε για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει το Ίδρυμα στην ελληνική κοινωνία με τη στέγαση, τη σίτιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την εκπαίδευση αναξιοπαθούντων αδελφών μας που πάσχουν από ανίατα νοσήματα.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την παρουσίαση ενός μικρού θεατρικού από τροφίμους του Ιδρύματος. Η εορταστική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε από τη χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λακωνίας «Πέτρος ο Πελλοπονήσιος», υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Προκοπίου. Η χορωδία έψαλλε ύμνους και κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης και Πρόεδρος του Ασύλου κ.κ. Ευστάθιος ευλόγησε την πίτα, προσέφερε τις ευχές τους στους εκλεκτούς καλεσμένους και ομίλησε για την αξία που έχει στις ημέρες μας η αγάπη και η σύμπνοια μεταξύ όλων μας, αφού είμαστε παιδιά  ενός  Θεού πατέρα. Ιδιαιτέρως δε, τόνισε πως στην δύσκολη εποχή που ζούμε είναι ανάγκη να  εμπιστευτούμε πιο πολύ την ζωή μας στα χέρια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Τυχερή της εκδήλωσης ήταν η κα Κων. Λυμπιωτάκου, μέλος του Διοικ. Συμβουλίου του Ιδρύματος που έτυχε το φλουρί και πήρε δώρο μια εικόνα της Παναγίας μας.

Την όμορφη αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο βουλευτής κ. Γρ. Αποστολάκος, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Στ. Αργειτάκος, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Ταξίαρχος κ. Αθ. Σαπουντζής, ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Σπάρτης κ. Κ. Γιόβας, οι πολιτευτές κ. Εμ. Αντωνάκος και κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, πολλοί κληρικοί και μεγάλος αριθμός φιλάνθρωπων συμπολιτών μας.


πηγή :  Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας και Σπάρτης