Επικαιρότητα - 6/10/2021


ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ : Η εκδήλωση στο Mετρό Συντάγματος για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών

Με ιδιαίτερη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021, η τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με τις Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα στην Αθήνα, με αφορμή την καμπάνια προβολής της επετείου των 2500 ετών από τη Μάχη των Θερμοπυλών και την απόδοση τιμών στους 700 ήρωες Θεσπιείς, που πολέμησαν δίπλα στον βασιλιά Λεωνίδα και τους 300 Σπαρτιάτες.

Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής καμπάνιας που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021, σε 19 σταθμούς του μετρό της πρωτεύουσας, θα μπορεί κανείς να θαυμάσει τις αφίσες που είναι αφιερωμένες σε μια από τις σπουδαιότερες μάχες της ελληνικής ιστορίας, τη Μάχη των Θερμοπυλών.


 
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ) κ. Χάρης Δαμάσκος, οι Δήμαρχοι Αλιάρτου - Θεσπιέων κ. Γιώργος Ντασιώτης και Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκων Τζινιέρης και ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα.Σταυρούλα Μηλιάκου (με καταγωγή από Σπάρτη), οι Αντιδήμαρχοι Σπάρτης, κ.κ. Γεωργία Δεδεδήμου, Γεωργία Ζαχαράκη, Χρήστος Κανακάκος και Δημήτρης Καπονικολός, ο Ειδικός Σύμβουλος Δήμου Σπάρτης κ. Ιωάννης Ράλλης, η Λάκαινα πολιτευτής κα. Εύα Κοντοσταθάκου, εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και την επιμέλεια και το συντονισμό της καμπάνιας, είχε αναλάβει το μέλος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης κα. Ελένη Τσουλόγιαννη. 

======