Δήλωση Δαβάκη για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεύτερη μέρα σιωπής από τους αρμόδιους. Και τα ερωτηματικά που δημιουργεί η κλοπή που έγινε στην Εθνική Πινακοθήκη εντείνονται. Δεν είναι δυνατόν να αφαιρούνται από το σημαντικότερο μουσείο μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στο κέντρο της Αθήνας, θησαυροί της εθνικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς και οι αρμόδιοι – πολιτικοί και όχι μόνον - να παραμένουν και στις θέσεις τους σαν να μη συνέβη τίποτε. Έργα που θα έπρεπε να φυλάσσονται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές, αποδεικνύεται πως χάθηκαν εξαιτίας της αμέλειας, της αδιαφορίας και την ανεπάρκειάς τους.
Οι έχοντες, για δεκαετίες, την ευθύνη της διαχείρισης αυτού του Οργανισμού οφείλουν να απαντήσουν στα απλά ερωτηματικά του κάθε πολίτη σχετικά με τα ποσά που δαπανώνται για τη φύλαξη, τους κανόνες ασφαλείας της Εθνικής Πινακοθήκης και τα κενά που υπάρχουν. Οφείλουν, προπάντων -όπως και ο πολιτικός προϊστάμενός τους- να αναλάβουν έμπρακτα τις ευθύνες τους.  
Κατά τα άλλα είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Αστυνομία για μια ακόμη φορά θα κάνει το καθήκον της..».