Αστυνομικό Δελτίο.


Εξιχνιάστηκαν δέκα τρείς περιπτώσεις κλοπών, απόπειρες κλοπών και φθορών σε οικίες στην περιοχή της Σπάρτης και του Δαφνίου Λακωνίας.

Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος πέντε ατόμων.

4-1-2012

Εξιχνιάστηκαν ακόμη περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών σε οικίες, στην περιοχή της Σπάρτης και του Δαφνίου Λακωνίας, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εκτεταμένων αστυνομικών ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και του Αστυνομικού Τμήματος Κροκεών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος πέντε ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας 17, 19, 16, 17 και 38 ετών αντίστοιχα, για περιπτώσεις κλοπών, απόπειρες κλοπών και φθορών σε οικίες.
 
Ειδικότερα, οι ανωτέρω ημεδαποί, σε διάφορες συνθέσεις, κατά το χρονικό διάστημα από 11-05-2011 έως και 26-11-2011, εισέρχονταν σε οικίες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και χρυσαφικά, είδη οικιακής χρήσεως, προκαλώντας ταυτόχρονα φθορές στις οικίες.

Συνολικά από την δράση τους, αφαίρεσαν, το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ περίπου, κοσμήματα και χρυσαφικά που η αξία τους ανέρχεται στα 19.000 ευρώ, καθώς και είδη οικιακής χρήσεως, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για  να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους  και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.