Αστυνομικό Δελτίο.


Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις  κλοπών στην Λακωνία.


Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών στην Λακωνία, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης, ενώ στις 4-1-2012 το πρωί συνελήφθησαν στο 6ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γυθείου – Αερόπολης, δύο 27χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, και παράβαση του νομού περί όπλων, ενώ επιπλέον διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης, οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει τις παρακάτω κλοπές:

Το χρονικό διάστημα από 29-12-2011 έως την 02-01-2012, μπήκαν σε σπίτι, ιδιοκτησίας 65χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν  διάφορα εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές και μηχανήματα.
Το χρονικό διάστημα από 25-12-2011 έως την 03-01-2012, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, μπήκαν σε σπίτι, ιδιοκτησίας 55χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν όπλα διαφόρων τύπων (σπάθες-σπαθιά-κυνηγετικά όπλα).
Το χρονικό διάστημα από 25-12-2011 έως την 03-01-2012, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, μπήκαν σε σπίτι, ιδιοκτησίας 58χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν ένα μηχάνημα και όπλα διαφόρων τύπων (σπάθα-μαχαίρι).

Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω αλλοδαποί διέμεναν παράνομα στην χώρα.

Άπαντα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες, πλην αυτών που εκπίπτουν στον Νόμο Περί Όπλων, για τα οποία ερευνάται το νόμιμο της κατοχής και προέλευσης τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γυθείου, ενώ ερευνάται και η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης.