Επικαιρότητα - 15/9/2021


Δωρεάν ζωοτροφές στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους του Δήμου Ανατολικής Μάνης

Δωρεάν διάθεση ζωοτροφών για αιγοπρόβατα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη ανάγκη που έχει προκύψει στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους των πληγέντων Κοινοτήτων του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Οι ζωοτροφές είναι δωρεά του σωματείου «Όμοιοι της Μάνης».

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17/9/2021 και από ώρα 9:00 στο χώρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας στο Γύθειο και θα αφορά στους εγγεγραμμένους κτηνοτρόφους στα μητρώα της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λακωνίας (φωτο αρχείου).

Το Ινστιτούτο "Όμοιοι της Μάνης" σε ανακοίνωσή του αναφέρει : Το Ινστιτούτο "Όμοιοι της Μάνης" σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των ζωοτροφών στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους των πληγέντων Κοινοτήτων του Δήμου Ανατολικής Μάνης και σε συνέχεια oμόφωνης απόφασης έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου και συνεισφοράς των τακτικών μελών του, αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά (10) δέκα τόνων ζωοτροφών για αιγοπρόβατα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και σκοπό  την ανάκαμψη της δραστηριότητά τους στην περιοχή.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17/9/2021 και από ώρα 9:00 στο χώρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας στο Γύθειο και θα αφορά στους εγγεγραμμένους κτηνοτρόφους στα μητρώα της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λακωνίας. Σε συνέχεια της από 15/9/2021 ανακοίνωσης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι όπως προσέλθουν με τα μητρώα τους και με την αστυνομική τους ταυτότητα ή εξουσιοδότηση αν πρόκειται να παραλάβουν για άλλο κτηνοτρόφο για λόγους ταυτοποίησης.

Οι Όμοιοι γεννήθηκαν για να προωθήσουν ένα μοντέλο κοινωνικής δράσης, όπου το άτομο υποβάλλεται και εξυπηρετεί μια συλλογική λειτουργία και όλοι μαζί, ως λειτουργία πλέον, υπερασπίζουν τα δίκια και προβάλλουν την ιδιαιτερότητα της Μάνης.

Για το ΔΣ του Ινστιτούτου "ΌΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ"

Ο Πρόεδρος
Μιχάλης Κουτσιλιέρης
Καθηγητής Ιατρικής, ΕΚΠΑ

======