Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης - 8/9/2021


Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα, παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή και με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία πανηγύρισε, κατά την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής, η οποία αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης.

Το απόγευμα της παραμονής (7/9/2021) τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή της αδελφότητας της Ι.Μ. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, με επικεφαλής τον Ηγούμενο, Πανοσ. Αρχ. Εφραίμ Μιλτιάδου, καθώς και κληρικών όμορων Ενοριών.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης, στην μεστή νοημάτων ομιλία του, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, στα βάσανα που αντιμετώπισε στην θαυμαστή ζωή της, αλλά και στις αρετές της όπως η αταλάντευτη πίστη, η ταπείνωση και η καθαρότητά της. Ολοκληρώνοντας προέτρεψε τους πιστούς να προσεύχονται στη Μεγαλόχαρη, ώστε να φωτίσει το σκοτισμένο μας μυαλό, να θερμάνει την παγωμένη μας ψυχή και να μας οδηγήσει στον δύσβατο, αλλά και ωραίο δρόμο της σωτηρίας μας.

======