Επικαιρότητα - 23/8/2021


Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Ζερμπίτσης

Την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 η Εκκλησία μας εόρτασε την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης πανηγύρισε η ιστορική Ιερά Μονή Ζερμπίτσης.

Το απόγευμα της παραμονής τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου. Αφού εψάλλησαν τα εγκώμια της Παναγίας έμπροσθέν του ανθοστόλιστου Επιταφίου της και ευλογήθηκαν οι άρτοι, τον λόγο πήρε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας, ο οποίος αναφέρθηκε με γλαφυρό τρόπο στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού, ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Ευστάθιος μίλησε για το πρόσωπο της Θεομάνας και Μάνας όλων μας τονίζοντας ότι αποτελεί την απαντοχή, την ελπίδα και την παρηγοριά μας. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε η Μεγαλόχαρη να προστατεύει και να ευλογεί την αδελφότητα της Μονής και όλους τους ευλαβείς χριστιανούς που συχνά την επισκέπτονται για να προσευχηθούν και να γαληνεύσουν. Ακολούθησε περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας πέριξ του Καθολικού με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, αφού οι πιστοί παρέμειναν στις θέσεις τους.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκαν ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα.

=======