Επικαιρότητα - 18/8/2021


Eκδήλωση ανακήρυξης σε Επίτιμες Δημότισσες της Σπάρτης, των κκ. Roza D’ Amato και Χρυσούλας Ζαχαροπούλου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021 η εκδήλωση ανακήρυξης σε Επίτιμες Δημότισσες της Σπάρτης, των κκ. Roza D’ Amato, Ευρωβουλευτή Ιταλίας και Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, Ευρωβουλευτή της Γαλλικής Δημοκρατίας, στο χώρο του κενοταφίου του Λεωνίδα.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με την ανάκρουση του Παιάνα των Σπαρτιατών ενώ στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από το Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Πέτρο Δούκα. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μαρία Συρεγγέλα, η οποία κατά την ομιλία της ανέπτυξε το θέμα «Γυναίκες στην Ηγεσία».

Ακολούθησε η απονομή του τίτλου της επίτιμης Δημότισσας στην κ. Roza D’Amato από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπυρίδωνα Μοιράγια και τους τ. Δήμαρχο Σπάρτης και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σταύρο Αργειτάκο και τ. Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μάριο Τζωρτζάκη καθώς και η απονομή του ιδίου τίτλου στην κ. Χρυσούλα Ζαχαροπούλου επίσης από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους τ. Δήμαρχο Σπάρτης και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ευάγγελο Βαλιώτη και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χρήστο Πλειώτα.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γεωργία Ζαχαράκη - Αναστασοπούλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν,μεταξύ άλλων, οι : Βουλευτής της ΝΔ, τ. υπουργός Παιδείας, τ. υπουργός Υγείας και τ. ευρωβουλευτής , κ. Μαριέττα Γιαννάκου, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κ. Θ. Βερούτης, οι Αντιδήμαρχοι Σπάρτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Νομικών Προσώπων και λοιπών τοπικών αρχών καθώς και πλήθος κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

========