Επικαιρότητα - 1/8/2021


Επίσκεψη της 1ης Κοινότητας Ανιχνευτών Πεντέλης στην Π.Υ. Γυθείου

Την χαρά να φιλοξενήσει η Υπηρεσία μας την 1η  Κοινότητα Ανιχνευτών Πεντέλης και μαζί να πραγματοποιηθούν δράσεις με θέμα την διαφύλαξη του φυσικού μας πλούτου και την ορθή συμπεριφορά και την πυροπροστασία στην ύπαιθρο, είχαμε την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021.

Κατά την προσέλευση των εφήβων ανιχνευτών και των συνοδών τους στην Π.Υ. Γυθείου τους υποδέχθηκε το Διοικητής Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Γραφάκος και λόγω του περιορισμένου χρόνου οι δράσεις ξεκίνησαν.

Πρώτη Δράση: Πρόσφορά αποτύπωσης σε τοίχο, στην είσοδο της Υπηρεσίας μας, εικόνας με θέμα τον φυσικό μας πλούτο. Εκεί οι νέοι ανιχνευτές με ιδιαίτερο ταλέντο στην γρήγορη και εξαιρετικά ποιοτική δημιουργία εικόνας, μεταμόρφωσαν το απρόσωπο λευκό σε ένα έργο τέχνης.

Δεύτερη Δράση: Ενημέρωση - εκπαίδευση από τον  Διοικητή της Υπηρεσίας μας. Η δράση αυτή περιείχε
α) Κανόνες  σχετικούς με την συμπεριφορά κάθε πολίτη όταν βρίσκεται, είναι  περιηγητής ή κατασκηνώνει σε δάσος ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή απειλή έναρξης πυρκαγιάς.
β)  Προσανατολισμός και βασικές ενέργειες για την αποφυγή πανικού και απομάκρυνσης από περιοχή που διαπιστώνεται έναρξη πυρκαγιάς.
γ)  Βασικές ενέργειες για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στην έναρξή της, την ύπαιθρο αλλά και σε οικία.
δ) Χρήση φορητών μέσων πυρόσβεσης.
ε) Εθελοντισμός στο Πυροσβεστικό Σώμα, προϋποθέσεις, διαδικασία, υποχρεώσεις, δικαιώματα.
Στο τέλος της δράσης ανταλλάχτηκαν αναμνηστικά δώρα.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν καθώς και η χορήγηση τροφό (νερό αναψυκτικά) προσφέρθηκαν χωρίς έξοδα της Υπηρεσίας.

Ο Διοικητής
Κωνσταντίνος Π. Γραφάκος
Αντιπύραρχος

========