Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας - Υποδομές.


Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας δημοπράτησε τo έργo: "ΕΠΙΣΚΕΥΗ  ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ (ΖΑΡΑΦΩΝΑ)" 

 

Δημοπρατήθηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας το έργο «Επισκευή και Ενίσχυση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλλιθέα (Ζαραφώνα)» με προϋπολογισμό 160.000,00 ευρώ.

Η μελέτη προβλέπει να εκτελεστούν εργασίες για την συντήρηση και αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλλιθέα (Ζαραφώνα) του Νομού Λακωνίας.  Ο Ενοριακός Ναός της Ζαραφώνας που βρίσκεται πλησίον του κέντρου του οικισμού,  είναι κηρυγμένος ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο  και χρονολογείται στον 11ο αιώνα μ.χ.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα επισήμαναν  ότι ο Ιερός Ναός θα επισκευασθεί και ενισχυθεί με υλικά και τεχνικές που δεν θα θίγουν τα αυθεντικά μορφολογικά και κατασκευαστικά στοιχεία του, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη από την Διεύθυνση Αναστύλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού  και τόνισαν ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου  συμβάλλει αποφασιστικά με ιδίους πόρους στην προσπάθεια ανάδειξης αξιόλογων μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.