Επικαιρότητα - 20/7/2021


Επίσκεψη του πρωθυπουργού Kυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου επισκέφθηκε την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, συνοδευόμενος από κυβερνητικό κλιμάκιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μαζί με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα πραγματοποίησε το πρωί περιοδεία στη δυτική Μεσσηνία, επισκεπτόμενος μονάδες του πρωτογενή τομέα, το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης, το Φιλιατρινό φράγμα, καθώς και τον ανακαινισμένο ναό της Μεταφόρτωσης του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη.

Ακολούθως, το μεσημέρι, έκανε αυτοψία στο εργοτάξιο της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων και τον υπό κατασκευή ΧΥΤΥ στην Παλαιόχουνη, στην Αρκαδία.

Νωρίς το απόγευμα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με τον οποίον είχε συνεργασία και ακολούθησε συνάντησή του με τους αντιπεριφερειάρχες και τους συμβούλους της περιφερειακής Αρχής. Στη συνέχεια, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, έγινε η Συνδιάσκεψη για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που διοργάνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Για τη νέα ΚΑΠ, εκτός από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, μίλησαν ακόμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός και οι υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και Φωτεινή Αραμπατζή αρμόδια για την Αλιευτική Πολιτική, όπως επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες του εν λόγω υπουργείου.

=======