Επικαιρότητα - 4/6/2021


Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη σε υγειονομικές δομές του Νομού Λακωνίας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επισκέφθηκε σήμερα (4/6/2021) υγειονομικές δομές του Νομού Λακωνίας, όπου συναντήθηκε με τις διοικήσεις και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές.

Ο κ. Κοντοζαμάνης συνοδευόταν από τους βουλευτές Λακωνίας της Ν.Δ. κ.κ Θανάση Δαβάκη και Νεοκλή Κρητικό και από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας μετέβη πρώτα στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Μολάων και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης.


Μετά το τέλος της επίσκεψής του στα δυο Νοσοκομεία της Λακωνίας , ο κ. Κοντοζαμάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Έχω τη χαρά να επισκέπτομαι υγειονομικές δομές στην Πελοπόννησο και σήμερα βρίσκομαι στη Λακωνία για να δούμε από κοντά την υφιστάμενη κατάσταση, ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή που η χώρα μας εξέρχεται από μια μεγάλη περιπέτεια, αυτή της πανδημίας, μια περιπέτεια την οποία το Εθνικό Σύστημα Υγείας πάλεψε και κατάφερε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις με επιτυχία. Και αυτό, καταρχάς οφείλεται στο ανθρώπινο δυναμικό. Στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, σε όλο το προσωπικό, στα Νοσοκομεία μας και σε όλες τις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας που τους τελευταίους μήνες υπερέβαλαν εαυτούς προκειμένου να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Είδαμε ότι η χώρα μας, συγκρινόμενη με πλουσιότερα συστήματα υγείας και πιο οργανωμένα, στάθηκε όρθια. Και μέσα στην περίοδο της πανδημίας καταφέραμε να ενισχύσουμε το ΕΣΥ σε ανθρώπινους πόρους, σε οικονομικούς πόρους, σε εξοπλισμό και έχουμε δημιουργήσει μια σημαντική παρακαταθήκη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας για να ανταποκρίνεται πληρέστερα σε όλες τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Έχω μείνει ενθουσιασμένος τόσο από το νοσοκομείο των Μολάων που επισκέφθηκα, όσο και από το νοσοκομείο της Σπάρτης. Η εικόνα στις υγειονομικές δομές του Νομού Λακωνίας είναι διαφορετική από τη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας και τη διοίκηση των μονάδων αυτών και της Υγειονομικής Περιφέρειας. Στόχος μας είναι και με την εμπειρία και τη γνώση που αποκτήσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας να ενισχύσουμε τις δομές αυτές και να προσφέρουμε υπηρεσίες, έτσι ώστε ο κάθε συμπολίτης μας να αισθάνεται ασφαλής σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας κι αν βρίσκεται. Η μάχη με την πανδημία δεν έχει ακόμη τελειώσει και θέλω να είμαι σαφής και ξεκάθαρος. Έχουμε δύο σημαντικά όπλα στη διάθεση μας. Το ένα είναι τα εμβόλια, ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Ευτυχώς η επιχείρηση “Ελευθερία” εξελίσσεται με μεγάλη επιτυχία. Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας προσέρχονται για εμβολιασμό και πρέπει και αυτοί που δεν έχουν αποφασίσει ακόμη να εμβολιαστούν να το κάνουν γιατί είναι το σημαντικότερο όπλο που έχουμε στη διάθεση μας για να ξεμπερδέψουμε μια και καλή. Το δεύτερο όπλο που έχουμε στη διάθεση μας είναι τα μέτρα ατομικής προστασίας, οι αποφάσεις που έχει λάβει η ελληνική Πολιτεία και πρέπει όλοι να τηρούμε για να τελειώσουμε και να μπορέσει η χώρα να επιστρέψει σιγά σιγά στην κανονικότητα, όπως άλλωστε το κάνει. Και να υποδεχτεί η χώρα μας και τους τουρίστες το καλοκαίρι γιατί είναι πολύ σημαντικό η περιοχή της Λακωνίας να δώσει το μήνυμα ότι είναι ένας ασφαλής τόπος για να πάει κάποιος να κάνει διακοπές». Και πρόσθεσε, «Επιδημιολογικά, η εικόνα είναι πάρα πολύ καλή και στη Λακωνία και στην υπόλοιπη Ελλάδα, υπάρχει μια καλή αποκλιμάκωση, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάζουμε διότι υπάρχουν και εξάρσεις ή μπορεί να έχουμε συρροές που μπορούν να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση εμείς επαγρυπνούμε. Είμαστε έτοιμοι και οι δομές μας είναι έτοιμες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε δυσμενή εξέλιξη».

ΔΕΙΤΕ το φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη

α) στο Νοσοκομείο Μολάων

β) στο Νοσοκομείο Σπάρτης

======