Επικαιρότητα - 2/6/2021


Έναρξη μαθημάτων εκμάθησης της Παραδοσιακής Υφαντικής Τέχνης του Γερακίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών γνωστοποιεί την έναρξη μαθημάτων εκμάθησης της Υφαντικής Τέχνης από έμπειρους δασκάλους - γνώστες της παραδοσιακής υφαντικής τέχνης του Γερακίου.

Η δημιουργία πειραματικής δομής διδασκαλίας της υφαντικής τέχνης στοχεύει στη διάσωση της παράδοσης και τη διαιώνιση της τέχνης των Γερακίτικων υφαντών και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ «Πάρνωνας Α.Ε.».

Ο κύκλος διδασκαλίας θα λάβει χώρα τους θερινούς μήνες του έτους 2021 στο ισόγειο του Δημοτικού Ξενώνα Γερακίου, με εκτιμώμενη έναρξη των μαθημάτων το α΄δεκαήμερο του Ιουλίου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα έως Πέμπτη σε δύο τμήματα που θα λειτουργούν 9-12 π.μ. και 5-8 μ.μ. αντίστοιχα. Λόγω περιορισμένων αριθμών θέσεων, θα γίνει επιλογή των ωφελούμενων, με κριτήρια που δίνουν προτεραιότητα στην εντοπιότητα, την (νεαρή) ηλικία, την ύπαρξη κάρτας ανεργίας, και την ξένη γλώσσα. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στο διάστημα από 1 έως 15 Ιουνίου 2021. Η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων θα ολοκληρωθούν στις 20 Ιουνίου 2021, και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο ιστολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου politistikosgeron.blogspot.com. Τα μαθήματα, όπως και ο εξοπλισμός και τα αναλώσιμα (νήματα) παρέχονται δωρεάν.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία : κα. Ανθή Σαράντη (Αντιπρόεδρο του Συλλόγου) στο τηλ.6906891212 ή κα. Ευαγγελία Κοντογεώργου (Γενική Γραμματέα του Συλλόγου) στο τηλ. 6936815850.

========