Θανάσης Δαβάκης - Πολιτιστικά Θέματα


 

Ο βουλευτής Λακωνίας και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης με συνεχείς Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις ζητούσε την επανέναρξη των εργασιών προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Μυστρά για τη στέγαση του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στην απάντηση του ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ Νικητιάδης δεν απαντά επί της ουσίας στο κρίσιμο ερώτημα του κ. Δαβάκη σχετικά με το πότε θα εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη ανακατασκευής του κτηρίου δεδομένου ότι αυτή δεν προβλέπει καμία εξωτερική παρέμβαση που να αλλοιώνει τη μορφή του κτηρίου, αλλά μόνον εσωτερικές παρεμβάσεις συμβατές με τη μορφή του κτηρίου, με τις οποίες θα διασφαλιστεί  η στατικότητά του.

Ο κ. Νικητιάδης, κάνοντας χρήση προφανώς των στοιχείων που του έδωσαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΠΟΤ, αναφέρει ότι ενώ αρχικά η συμπληρωματική μελέτη είχε εισαχθεί για γνωμοδότηση στη συνεδρίαση του ΚΑΣ την 19η Ιουλίου 2011, η εξέταση του θέματος αναβλήθηκε προκειμένου η εν λόγω μελέτη να διορθωθεί και να συμπληρωθεί σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έγγραφη απάντηση του κ. Υφυπουργού σχετίζονται με την γενική περιγραφή του κτηρίου χωρίς να υπεισέρχονται επί της ουσίας στα κρίσιμα ζητήματα που εμπεριέχονταν στην Κοινοβουλευτική Παρέμβαση του κ. Δαβάκη.

Τέλος ο κ. Δαβάκης, κατέθεσε εκ νέου Ερώτηση στη Βουλή προκειμένου η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ να απαντήσει επί της ουσίας στα Ερωτήματα που αφορούν την έγκριση της μελέτης ανακατασκευής του κτηρίου του ΙΝΕΒΥΠ Μυστρά από το ΚΑΣ καθώς και την γενικότερη πορεία υλοποίησης των εργασιών στο εσωτερικό του κτηρίου.

7/12/2011