Θανάσης Δαβάκης - Συζήτηση Προϋπολογισμού 2012.


 

Ο Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ  κ. Θανάσης Δαβάκης


Προϋπολογισμός 2012

Θανάσης Δαβάκης : τέκνο της ανάγκης η Κυβέρνηση Παπαδήμου

Μιλώντας κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2012, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, ανέφερε ότι η ψήφισή του αποτελεί διαδικαστική πράξη ευθύνης στη  πορεία αυτής της κυβέρνησης, πού έχει τρεις σταθμούς: την εκταμίευση της έκτης δόσης, τη δανειακή σύμβαση και τέλος τις εκλογές .


Ο Λάκωνας βουλευτής επεσήμανε κατά την Ομιλία του, ότι η παρούσα συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού, διεξάγεται σε συνθήκες ιδιαίτερα κρίσιμες για την πατρίδα μας, τόσο για την κοινωνία μας αλλά και τους πολίτες της «Η παρούσα κυβέρνηση είναι ουσιαστικής αναγκαιότητας  και μικρής διάρκειας. Ένα σοβαρό ερώτημα που πρέπει να τεθεί προς  όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όλων των πτερύγων,  είναι πότε χρεοκοπεί μια κοινωνία. Μια κοινωνία χρεοκοπεί, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δαβάκης, όταν οι δεσμοί και οι θεσμοί που τη συνέχουν έχουν ατονήσει. Μια κοινωνία χρεοκοπεί όταν ο κεντρικός της πόλος, ο πυρήνας της, που στην περίπτωση μας δυστυχώς είναι το κράτος, παρουσιάζει πρόβλημα.», τονίζοντας στη συνέχεια ότι αυτό που έχει ανάγκη η Πατρίδα μας είναι η αλλαγή προσανατολισμού, η αλλαγή πορείας που θα οδηγήσει τη χώρα μας σε αλλαγή των συνθηκών και έξοδο από την κρίση.

Σκληρή κριτική όμως άσκησε ο κ. Δαβάκης στα πεπραγμένα τής απελθούσας κυβέρνησης Παπανδρέου, η οποία οδήγησε τη χώρα στο αδιέξοδο και τους πολίτες στην απόγνωση και την ανασφάλεια για το αύριο. «Το έργο τής παρούσας κυβέρνησης, ανέφερε ο κ. Δαβάκης, είναι διττό: από τη μία να αποκαταστήσει τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στους δανειστές μας και από την άλλη να επαναφέρει τη πορεία της σε σταθερή τροχιά.

Επιπλέον ο κ. Δαβάκης τόνισε ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα προκειμένου να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές  που αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη και την επιχειρηματική δραστηριότητα, οδηγώντας σε δύσκολη θέση τους πολίτες, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους : «Με μεγάλη φορολογία και με υψηλούς φορολογικούς συντελεστές δεν πρόκειται να επιτευχθούν οι στόχοι αυτού του προϋπολογισμού» ενώ απευθυνόμενος στους παριστάμενους Υπουργούς της Κυβερνήσεως δήλωσε ότι όλοι οι στόχοι της έως τώρα οικονομικής πολιτικής έχουν αποτύχει υπερδιπλασιάζοντας το δημόσιο χρέος, κατά τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια ο Λάκωνας βουλευτής ανέφερε ότι η οικονομία μας πρέπει να στραφεί στον πρωτογενή τομέα, την Γεωργία και την Κτηνοτροφία, αλλά και στα άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η πατρίδα μας που δεν είναι άλλα από την Παιδεία, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, σημειώνοντας συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της ελληνικής περιφέρειας όπως της Λακωνίας, με τις χαμηλές τιμές πώλησης του λαδιού και των εσπεριδοειδών, καθώς και τα άλλα προβλήματα της Κτηνοτροφίας, η οποία βρίσκεται σε οριακό επίπεδο.

Ακόμη ο κ. Δαβάκης, ως Τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και σε βασικά προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο του Πολιτισμού αλλά και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν στη χώρα μας όπως τα κλειστά μουσεία, οι χορταριασμένοι και κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι όπως του Γερακίου στη Λακωνία,  καθώς και τους αρχαιοφύλακες που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες, ασκώντας έντονη κριτική στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ για την εγκληματική αδιαφορία που επιδεικνύει στα ζητήματα του Πολιτισμού.

Τέλος ο κ. Δαβάκης  κλείνοντας την Ομιλία του επεσήμανε την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης αλλά και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας  των πολιτών.