Επικαιρότητα - 26/4/2021


Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Σπάρτης

Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου Σπάρτης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/4/2021 στην Σπάρτη κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Την ενημέρωση ξεκίνησε ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του τουρισμού ως μοχλού ανάπτυξης της οικονομίας του Δήμου Σπάρτης αξιοποιώντας το brandname της Σπάρτης, προβάλλοντας την ιστορία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη φύση. Η Αντιδήμαρχος κα. Γεωργία Ζαχαράκη - Αναστασοπούλου παρουσίασε τους στόχους του προγράμματος για το τρέχον έτος, τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί καθώς και όσες βρίσκονται υπό υλοποίηση. Επίσης αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των επόμενων έργων.

Συγκεκριμένα, έγινε παρουσίαση του νέου τουριστικού οδηγού του Δήμου, του εντύπου για τον ορειβατικό - πεζοπορικό τουρισμό, των νέων βίντεο τουριστικής προβολής, καθώς και της α΄φάσης του στρατηγικού σχεδίου μάρκετινγκ για τον τουρισμό από τον Δρ. Σωτήριο Βαρελά, επίκουρο καθηγητή Στρατηγικής για τον Τουρισμό του  Πανεπιστήμιου Πειραιώς. Επίσης παρουσιάστηκε η πορεία των τουριστικών σελίδων social media του Δήμου Σπάρτης (visitsparta) και στατιστικά στοιχεία για το τρέχον έτος. Οι προγραμματισμένες δράσεις του προγράμματος τουριστικής προβολής όπως έχουν ήδη ψηφισθεί από το δημοτικό Συμβούλιο περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τη δημιουργία νέας τουριστικής ιστοσελίδας,  προμήθεια τουριστικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, πανελλαδικές δράσεις διαφήμισης και προβολής, πραγματοποίηση εκδηλώσεων, δημιουργία νέου θεματικού εντύπου για τον θρησκευτικό τουρισμό, προμήθεια φωτογραφικού υλικού, πινακίδων πληροφόρησης και ψηφιακές δράσεις προβολής.

Η Σπάρτη φόρεσε τα γιορτινά της για να υποδεχθεί το Πάσχα

Πασχαλινή ατμόσφαιρα έχει δώσει στην πόλη ο Δήμος Σπάρτης δημιουργώντας μία ευχάριστη και αισιόδοξη νότα, με σκοπό να «ελαφρύνει» το πρωτόγνωρο κλίμα που επικρατεί λόγω της πανδημίας.

Δείτε το φωτορεπορτάζ

=======