Επικαιρότητα - 20/4/2021


Ολοκλήρωση διανομής ΤΕΒΑ μηνός Απριλίου από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ / FEAD), για τον μήνα Απρίλιο 2021.

Η διανομή, η οποία διήρκησε από τις 12-04-2021 έως τις 16-04-2121, πραγματοποιήθηκε  σε προκαθορισμένα σημεία και ώρες στους Δήμους Σπάρτης (Διοικητήριο Π.Ε. Λακωνίας), Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα, Μονεμβασίας (Μολάοι και Νεάπολη) και Ελαφονήσου, καθώς και κατ’ οίκον στον ιστό της πόλης της Σπάρτης.   

Από τους συνολικά 1.597 δικαιούχους - ωφελούμενους του προγράμματος, παρέλαβαν οι 1.369 προϊόντα όπως κρέας, τυριά, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ελαιόλαδο, ζυμαρικά, ζάχαρη, χαρτικά, απορρυπαντικά, βρεφικά είδη, αρτοσκευάσματα, καθαριστικά, σχολικά είδη κ.λπ. Τα αδιάθετα νωπά προϊόντα χορηγήθηκαν, σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. οικ.88836/01-04-2021 απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σε δομές κοινωνικής φροντίδας χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Η διαδικασία διανομής διεξήχθη ομαλά, καθώς για το σημείο και την ώρα προσέλευσης – διανομής, οι ωφελούμενοι έλαβαν γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που είχαν δηλώσει κατά την αίτησή τους και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που ορίζονται για την πρόληψη και προστασία της πανδημίας του COVID-19 τόσο για τους ωφελούμενους, όσο και για τους εργαζόμενους.

Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ στοχεύει στη μείωση του αριθμού των ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή/και υφίστανται υλικές στερήσεις και στηρίζει δράσεις που αποσκοπούν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν, με την άριστη συνεργασία τους, στην απρόσκοπτη εκτέλεση και ολοκλήρωση της διανομής.

========