Εγκαίνια βρεφονηπιακού σταθμού στη Μονεμβασιά.


 

Ι.Μ. Μονεμβασίας & Σπάρτης : Εγκαίνια βρεφονηπιακού σταθμού στη Μονεμβασιά.

 

Με λαμπρότητα και με την τιμητική παρουσία πολλών κατοίκων τελέσθηκαν από το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο ,την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010, ένα ακριβώς χρόνο μετά τη θεμελίωσή του, τα εγκαίνια του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην  Μονεμβάσια, πού είναι το 13ο ίδρυμα της ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

 

 

 

 

Ο σεβ. ποιμενάρχης μας στον περιεκτικό, εγκάρδιο και ευκρινή λόγο του υπογράμμισε ότι  η αγάπη της Εκκλησίας μας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μονοφυσιτική.  Γι’ αυτό με  μπροστάρηδες τους αγίους πατέρες και με πυξίδα και οδηγητικό χάρτη πλεύσεως τη διδασκαλία του Ευαγγελίου, δημιούργησε πρωτίστως  την κατάλληλη υποδομή και εν συνεχεία τα θεάρεστα έργα της αγάπης, δηλαδή τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, στα οποία περιθάλπονται με στοργή και ιδιαίτερη μέριμνα οι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας χωρίς διακρίσεις.

Επίσης επισήμανε ότι " η τοπική μας εκκλησία, αφού αγκάλιασε κάθε ηλικία, δείχνει το ενδιαφέρον της και για τα νήπια και τα βρέφη, που ήλθαν σ’ αυτό τον κόσμο και τρέφουν τις ελπίδες μας ότι θα δημιουργήσουν έναν κόσμο διαφορετικό ή θα ζήσουν σε καλύτερες μέρες. Στο πλαίσιο αυτό, αποκτά σήμερα η Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης το δεύτερο βρεφονηπιακό της σταθμό για τα παιδιά των εργαζόμενων γονέων και των πολυτέκνων οικογενειών. Ανοίγει την αγκαλιά της γι’ αυτά τα νέα πρόσωπα που αναγεννήθηκαν στο μυστήριο του βαπτίσματος και αποτελούν τα ελπιδοφόρα μέλη της επί γης στρατευομένης Εκκλησίας ".

Στην κατακλείδα της ομιλίας του ο σεβασμιώτατος συγκινημένος  εξέφρασε την ισόβια ευγνωμοσύνη του προς την Εκκλησία της Ελλάδος και την Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών  (ΕΚΚΥΟ), γιατί με τις θετικές εισηγήσεις του προέδρου σεβασμιώτατου μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Θεοκλήτου και του γενικού διευθυντή αυτής, Αντωνίου Ζαμπέλη, καθώς και με τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, το έργο επιχορηγήθηκε.

Επιπρόσθετα ευχαρίστησε τον παριστάμενο γεν. διευθυντή της ΕΚΚΥΟ και τον  παρακάλεσε  να διαβιβάσει στο μακαριώτατο, την Ιερά Σύνοδο και όλους τους εμπλεκόμενους την ευγνωμοσύνη όλων και, βλέποντας τούτο το πανέμορφο κτήριο, να τους βεβαιώσει ότι τα χρήματα που έδωσαν έπιασαν τόπο. 

 


Δείτε το VIDEO απο τα εγκαίνια του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην  Μονεμβάσια.

 

 

Δείτε το VIDEO απο την ομιλία (απόσπασμα) του  σεβασμιώτατου

Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιου.

 

 

 

To Aρθρο αυτό αναγνώστηκε 6227 φορές  (Εως 18/9/2010, 7:00 μμ. Powered by web1counter , Urchin Software and Google Analytics).