Τελετή ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων οπλιτών στο ΚΕΕΜ.


Τελετή ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων οπλιτών στο ΚΕΕΜ


Τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2011 Δ΄ ΕΣΣΟ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, στο Στρατόπεδο «Συνταγματάρχη Κων. Δαβάκη».

Την ημερήσια διαταγή ανέγνωσε ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Σαπουντζής τονίζοντας: «Για την εκπλήρωση της αποστολής σας πρέπει να αναδείξετε αρετές, όπως η φιλοπατρία, η ανδρεία, η καρτερία, το στρατιωτικό πνεύμα και η πειθαρχία. Συγχρόνως πρέπει να επιδοθείτε με ζήλο και αφοσίωση με όλες τις δυνάμεις σας στην παραπέρα βελτίωση και ολοκλήρωση της στρατιωτικής σας εκπαίδευσης, ούτως ώστε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις που απορρέουν από τις μεταβολές και τις εξελίξεις στο σύγχρονο Στρατιωτικό περιβάλλον».

Σύντομο χαιρετισμό προς τους νεοσύλλεκτους και τους συγγενείς τους με ευχές για καλή θητεία, απηύθυνε ο Δ/ντής ΔΕΜ, ως εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος.

«Η κατάταξή σας στο στράτευμα αποτελεί μεν συνταγματική υποχρέωση, αλλά οι ευσυνείδητοι και ελεύθεροι πολίτες, όπως είσθε εσείς, πρέπει να την θεωρούν ύψιστη τιμή και δικαίωμα, διότι τους δίνει τη δυνατότητα να υπερασπισθούν το σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου, την ελευθερία», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με παρέλαση των νεοσυλλέκτων.

 

πηγή : Εφημερίδα Παρατηρητής της Λακωνίας  , Φωτό: Γιώργος Βαμβαλής