Επικαιρότητα - 15/2/2021


Συμβάσεις έργων περί τα 5,5 εκ. ευρώ στη Λακωνία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη Σπάρτη

Έξι συμβάσεις έργων στη Λακωνία, συνολικού προϋπολογισμού 5.450.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το απόγευμα της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2021, στη Σπάρτη.

Η υπογραφή των εν λόγω 6 συμβάσεων έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του περιφερειάρχη στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, όπου είχε συνεργασία με στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο περιφερειάρχης, σε δηλώσεις του εξέφρασε ικανοποίηση και συνεχάρη τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για το άλμα - όπως χαρακτηριστικά τόνισε - σε επίπεδο απορρόφησης πόρων, προσθέτοντας ότι το ίδιο ικανοποιημένος είναι για τις ομοειδείς επιδόσεις στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων και στην Π.Ε. Αργολίδας.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις συμβάσεις που υπέγραψε στη Σπάρτη ο περιφερειάρχης, αυτές αφορούν τα εξής έργα:

- Αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες στην εθνική οδό 39, όρια νομού Αρκαδίας - Σπάρτη - Γύθειο (προϋπολογισμός 600.000 ευρώ)

- Τεχνικά έργα στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λακωνίας (προϋπολογισμός 600.000 ευρώ)

- Συντήρηση τεχνικών έργων όπως συρματοκιβώτια, στηθαία, γεφύρια, καθώς και καθαρισμός της κοίτης του Ευρώτα (προϋπολογισμός 850.000 ευρώ)

- Συντήρηση της επαρχιακής οδού 32 Μολάοι - Ελαία και της επαρχιακής οδού 36 Ελαία - Ασωπός - Δαιμονιά (προϋπολογισμός 600.000 ευρώ)

- Βελτίωση της βατότητας και συντήρηση του επαρχιακού δρόμου Νεάπολη - Καστανιές (προϋπολογισμός 1.500.000 ευρώ)

- Συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Λακωνίας (προϋπολογισμός 1.300.000 ευρώ)

========