Επικαιρότητα - 15/2/2021


Κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στη Σπάρτη εισηγείται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη


Το θέμα των αθλητικών υποδομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

"Ενημερώσαμε και εκθέσαμε την άποψή μας για το επίπεδο των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία είναι η τελευταία της χώρας στο εν λόγω επίπεδο", δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Νίκας παρουσίασε προς τον υφυπουργό τις προτάσεις που διαμορφώθηκαν με τη συνεργασία των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων σχετικά με τα έργα που - κατά την άποψη της περιφερειακής Αρχής - θα πρέπει να δρομολογηθούν προς υλοποίηση από το υπουργείο.

Συγκεκριμένα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, η Περιφέρεια εισηγείται:

- Στην Αργολίδα κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου μεταξύ Ναυπλίου και Αργους, σε χώρο ιδιοκτησίας της Περιφέρειας

- Στην Αρκαδία δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου στην Βυτίνα

- Στην Κορινθία, κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Κόρινθο

- Στη Λακωνία κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στη Σπάρτη, καθώς το υφιστάμενο είναι σε κακή κατάσταση

- Στη Μεσσηνία επανεκκίνηση της διαδικασίας για τη δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στην περιοχή Παλιάμπελα, στη συνοικία της Αγίας Τριάδας, στην Καλαμάτα, καθώς και πλήρης αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου Παραλίας, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Ακόμα, τονίστηκε ότι απαιτείται γενναία χρηματοδότηση και προγραμματικές συμβάσεις με δήμους για την αναβάθμιση δημοτικών σταδίων τα οποία - όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης - "αποτελούν ήδη πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις με απαξιωμένες υποδομές". Η εκτίμησή μας, κατέληξε ο κ. Νίκας, είναι ότι "η ισχνή εκπροσώπηση της Περιφέρειας στα εθνικά πρωταθλήματα - με την εξαίρεση του Αστέρα Τρίπολης και του Διομήδη Αργους - οφείλεται στην έλλειψη αθλητικών υποδομών, αλλά και στην απαξίωση των πολύ παλαιών υφιστάμενων". Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης δήλωσε ότι θα δοθούν όσα αναλογούν στην Περιφέρεια από τον προϋπολογισμό του υπουργείου, αφήνοντας να διαφανεί ότι από το υπουργείο δίνεται προτεραιότητα στο Αθλητικό Κέντρο της Βυτίνας.

========