Επικαιρότητα - 30/1/2021


Θανάσης Δαβάκης : "Η προσπάθειά μας για το αρδευτικό δίκτυο Τρινάσου συνεχίζεται"

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Τρινάσου Δήμου Ευρώτα είχε ο Θανάσης Δαβάκης για τον περαιτέρω συντονισμό της από κοινού προσπάθειάς τους για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου.

Σχετικά με τη συνάντηση αυτή, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:" Το Σάββατο 30/1/2021 συναντήθηκα και πάλι με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Τρινάσου, για να συντονίσουμε περαιτέρω την από κοινού προσπάθειά μας για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου, το οποίο δυστυχώς εκκρεμεί από το 2007. Το τελευταίο διάστημα, η αγαστή συνεργασία με το ΔΣ του ΤΟΕΒ και οι πιέσεις μας σε όλα τα επίπεδα (υπουργεία, υπηρεσιακούς παράγοντες, Περιφέρεια) έχουν επιτέλους βάλει τα πράγματα σε μία σειρά.
Ειδικότερα:
1. Στις 9 Δεκεμβρίου 2020 η ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) του έργου διαβιβάστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για να ξεκινήσει η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ όπως ορίζει ο νόμος, καθώς και στις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες πέντε (5) Υπουργείων, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
2. Η διαβούλευση αυτή πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, εφόσον τηρηθεί το ανωτέρω χρονοδιάγραμμα, το έργο θα πάρει έγκριση των περιβαλλοντικών του όρων τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.
Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν μέχρι τέλους, ώστε να ολοκληρωθεί ένα έργο το οποίο θα εκσυγχρονίσει τον τρόπο άρδευσης 26.000 στρεμμάτων στον Δήμο Ευρώτα".

=======