Επικαιρότητα - 26/1/2021


Ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης

Το τριήμερο 21 - 23 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, που φιλοξενούν ηλικιωμένους, χρονίως πάσχοντες και ΑΜΕΑ.

Συγκεκριμένα, εμβολιασμοί έγιναν, σε τροφίμους και προσωπικό, στα ιδρύματα: "Άγιος Παντελεήμων" στη Μαγούλα Σπάρτης, "η Αγία Παρασκευή" στους Μολάους, "ο Άγιος Αθανάσιος" στη Νεάπολη και "ο Άγιος Χαράλαμπος" στην Ελίκα, τα οποία ευτυχώς δεν έχουν αντιμετωπίσει, μέχρι στιγμής, κάποιο πρόβλημα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, Ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ "ο Άγιος Παντελεήμων" στη Μαγούλα οι εμβολιασμοί, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, έγιναν την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021. Μεταξύ των εμβολιασθέντων ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ευστάθιος, ο οποίος ευχήθηκε η ανθρωπότητα σύντομα να μπορέσει να ξεπεράσει την σκληρή αυτή δοκιμασία, που στέρησε τη ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας και έχει προκαλέσει παγκοσμίως μεγάλη κοινωνική και οικονομική αναστάτωση.

Εν τω μεταξύ, με εντολή του σεπτού Ποιμενάρχη, σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 19 υποβλήθηκαν την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 οι εργαζόμενοι και διακονούντες στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, καθώς και οι εργαζόμενοι στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της τοπικής Εκκλησίας, στην Εκκλησιαστική Βιβλιοθήκη και στο Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι". Τα αποτελέσματα όλων των τεστ ήταν αρνητικά.

=======