Δαβάκης για το Πολυνομοσχέδιο.


Σκληρή κριτική Δαβάκη στην Κυβέρνηση  κατά τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου

17/10/2011

Τελειώνει σήμερα η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να εισαχθεί στην Ολομέλεια, του Πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, για την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο.

Κατά την επί της αρχής συζήτηση, την περασμένη Πέμπτη το λόγο έλαβε και ο Λάκωνας βουλευτής κ. Θανάσης  Δαβάκης, ο οποίος αφού περιέγραψε την δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο λαός μας, εξαιτίας τής κυβερνητικής πολιτικής, των παλινωδιών, των οριζόντιων περικοπών και της αδιέξοδης και αβάσταχτης φορολογίας, ανέφερε ότι η κυβέρνηση εκτός από την πολιτική νομιμοποίηση χάνει πλέον ουσιαστικά και τη "δεδηλωμένη" υποστήριξη των βουλευτών της.
Δεν έχει υπάρξει άλλη φορά τέτοια εικόνα στη Βουλή ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δαβάκης, οι βουλευτές της πλειοψηφίας να καταφέρονται κατά των κυβερνητικών επιλογών από τη μία μεριά και από την άλλη να τις ψηφίζουν!

Με το παρόν νομοσχέδιο συνέχισε ο κ. Δαβάκης, πλήττεται βάναυσα ο ευσυνείδητος δημόσιος υπάλληλος, η ουσιαστική μορφή του κράτους και όλοι εκείνοι που ανάλωσαν τη ζωή τους στην υπηρεσία των πολιτών, βάζοντας τους στον ίδιο παρονομαστή με τους περιττούς και αντιπαραγωγικούς.

Εξάλλου οι συντάκτες πολλών από τα σημεία του νομοσχεδίου, είπε ο κ. Δαβάκης, αποδεικνύεται ότι δεν έχουν σχέση με τη ζώσα πραγματικότητα, κυρίως τής ελληνικής περιφέρειας και ανέφερε ως παράδειγμα, τόσο τις περικοπές στα οδοιπορικά  των εργαζομένων στους ΟΤΑ, ιδιαίτερα τής σημερινής Καλλικρατικής τους μορφής, όσο και στίς διατάξεις περί συγχωνεύσεων των ΚΕΠ.

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Δαβάκης και απευθυνόμενος στους παριστάμενους υπουργούς κ.κ Ρέππα και Οικονόμου ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει πλέον και πολύτιμο χρόνο αλλά και την αξιοπιστία της.