ΑΤΕΙ Σπάρτης : Ερώτηση Δαβάκη στην Υπουργό Παιδείας.


Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του ΑΤΕΙ Σπάρτης: Επίκαιρη Ερώτηση Δαβάκη στην Υπουργό Παιδείας.

11/10/2011

Την άμεση αντίδραση του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη, προκάλεσε η έγγραφη διαμαρτυρία φοιτητών του ΑΤΕΙ Σπάρτης για την άσχημη κατάσταση και τις συνθήκες φοίτησης σ’ αυτό. Ο κ. Δαβάκης με Επίκαιρη Ερώτηση του φέρνει το θέμα για συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου η Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου να απαντήσει για τα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του ΑΤΕΙ Σπάρτης.

Αναλυτικά η Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Δαβάκη έχει ως εξής:

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Σπάρτης, αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα τα οποία όπως αναφέρουν  οι φοιτητές του, καθιστούν «δύσκολη και προβληματική την παραμονή και τη φοίτηση τους σ’ αυτό»

Η μείωση του προϋπολογισμού του ΑΤΕΙ, ο περιορισμός του διδακτικού προσωπικού, τα προβλήματα της γραμματειακής υποστήριξης με «δανεικούς» εκ περιτροπής δημοτικούς υπαλλήλους, αντιπροσωπεύουν τη σημερινή εικόνα του ιδρύματος.

Εξάλλου η έλλειψη κυλικείου είναι ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα που προστίθεται στα ανωτέρω προβλήματα με άμεσο αντίκτυπο στη φοιτητική κοινότητα.

Συνεπώς ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άρση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης του ΑΤΕΙ Σπάρτης που προσβάλλει κυρίως την επιλογή της ίδιας της Πολιτείας για την ίδρυση του.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

========================

Το ζήτημα των λειτουργικών προβλημάτων που παρατηρούνται στο ΑΤΕΙ της Σπάρτης, έφερε με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή, ο Λάκωνας βουλευτής κ.Θανάσης Δαβάκης, την Παρασκευή 21/10/2011.

Ο κ. Δαβάκης, ανέφερε στη παριστάμενη Υπουργό κ.Άννα Διαμαντοπούλου, τα βασικά προβλήματα που παρατηρούνται στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Σπάρτης, όπως αυτά περιγράφονταν και σε διαμαρτυρία φοιτητών του και παρουσιάστηκαν στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σπάρτης. Ζήτησε επίσης να υπάρξει άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να απαλειφθούν προβλήματα όπως της έλλειψης διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, της μειωμένης χρηματοδότησης, της έλλειψης γραμματειακής υποστήριξης και των προβλημάτων που παρατηρούνται στα εργαστήρια.

Η κ.Διαμαντοπούλου, απαντώντας στον κ.Δαβάκη ανέφερε ότι όσον αφορά το ζήτημα της χρηματοδότησης του Τμήματος θα δοθεί  τμήμα του αποθεματικού του ΤΕΙ Καλαμάτας και στη Σπάρτη και όσον αφορά το ζήτημα του προσωπικού θα υπάρξει μεταφορά έξι ατόμων από την Καλαμάτα και σπάσιμο πιστώσεων. «Στο επόμενο διάστημα ανέφερε η κ.Διαμαντοπούλου θα υπάρξει αναδιάρθρωση με καλύτερο και πιο ορθολογικό τρόπο προκειμένου να λειτουργήσει το Τμήμα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη δευτερολογία του ο κ.Δαβάκης ανέφερε ότι οι εννιακόσιοι περίπου φοιτητές του ΤΕΙ της Σπάρτης αγωνιούν για τη πορεία που θα έχει το Τμήμα τους και πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας να λυθούν τα προβλήματα. Εξάλλου η Πολιτεία συνέχισε ο κ. Δαβάκης έχει μια ακόμη υποχρέωση για τη καλή λειτουργία του Τμήματος και αυτή είναι απέναντι στο δωρητή Ευστάθιο Βαλλιώτη, ο οποίος ευεργέτησε τη Σπάρτη, αλλά και όλη τη Λακωνία με την προσφορά εκ μέρους του όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ.

Η κ.Διαμαντοπούλου αναφερόμενη σε όλα αυτά συμφώνησε με τον κ.Δαβάκη, αλλά του ανέφερε ότι στη χώρα λειτουργούν σήμερα 499 τμήματα ΤΕΙ, χωρίς να έχει γίνει πρόβλεψη για τη λειτουργία τους και του είπε χαρακτηριστικά: «Κύριε συνάδελφε δεν μπορώ να σας υποσχεθώ για τα θέματα που μου βάζετε. Στη παρούσα συγκυρία πρέπει όλοι να βοηθήσουν και η τοπική κοινωνία με την οποία πρέπει να συνδεθεί  το Τμήμα, αλλά και η Περιφέρεια.»

Μετά το τέλος της κοινοβουλευτικής του παρέμβασης ο κ.Δαβάκης δήλωσε: «Η κ.Υπουργός ήταν σαφής. Είναι απαραίτητο όλοι  να είμαστε σε εγρήγορση. Το ΤΕΙ της Σπάρτης πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από εμάς τους Λάκωνες. Δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά από το Υπουργείο ...»