Επικαιρότητα - 1/1/2021


Η Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για το νέο έτος στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στην Σπάρτη

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η Δοξολογία για το νέο έτος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, ανάγνωσε την εορταστική εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία αναφερόταν στην επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 που θα εορτάσει φέτος το Έθνος μας.

Με την ολοκλήρωση της Δοξολογίας, στην οποία παραβρέθηκαν τοπικοί άρχοντες, επικεφαλής και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού, ο σεπτός Ποιμενάρχης απηύθυνε πατρικά λόγια αγάπης στο εκκλησίασμα και στους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της τοπικής Εκκλησίας που μετέδιδε απευθείας την ιερή ακολουθία.

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος, εμφανώς συγκινημένος, μίλησε για την πικρία που δοκιμάσαμε κατά τον χρόνο που έφυγε λόγω της πανδημίας, αφού απεβίωσαν πολλοί συνάνθρωποί μας, ενώ πολλοί ακόμα δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Η στενάχωρη αυτή κατάσταση, τόνισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης, θα πρέπει να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε το εφήμερο της ζωής και την ανάγκη να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας στη Γη, ώστε να εξασφαλίσουμε την αιωνιότητα. Η αξιοποίηση αυτή θα πρέπει να έχει ως πυλώνες την αγάπη, την αλληλεγγύη και την ενότητα, που θα δώσουν πραγματικό νόημα στη ζωή μας.

Στη συνέχεια, κάνοντας έναν παραλληλισμό με την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, επισήμανε ότι όπως οι ένδοξοι πρόγονοί μας αποτίναξαν, με πολλές θυσίες, τον τουρκικό ζυγό κερδίζοντας την ελευθερία τους, έτσι και οι σύγχρονοι χριστιανοί θα πρέπει με διαρκή αγώνα να απελευθερωθούν από την δουλεία της αμαρτίας. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε  στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας και στους ομογενείς μας, το νέο έτος να συνοδευτεί με υγεία, χαρά και κατά Θεόν προκοπή.

=====