Επικαιρότητα - 29/12/2020


Επίσκεψη Δαβάκη στο Κ.Υ. Βλαχιώτη Δήμου Ευρώτα

Επίσκεψη πραγματοποίησε την Τρίτη 29/12/2020 ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης στο Κ.Υ. Βλαχιώτη Δήμου Ευρώτα προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση του Κέντρου Υγείας.

Κατόπιν, ο κ. Δαβάκης ανέφερε τα εξής: "Επισκέφθηκα το Κ.Υ. του Βλαχιώτη, μία Μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας που καλύπτει υγειονομικά μία εκτεταμένη περιοχή, όλο το Δήμο Ευρώτα, όπου μάλιστα σημειώθηκαν και τα πρώτα κρούσματα του κορονωϊού στη Λακωνία.
Συναντήθηκα με τη διευθύντρια του Κέντρου, ιατρό Λουκία Μυλωνά, τον ιατρό Γιώργο Μπουφίδη και με νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
Τα προβλήματα είναι αρκετά: Υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό λόγω αποσπάσεων, καθώς και σε οδηγούς ασθενοφόρου, οι οποίοι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις βάρδιες.
Επίσης, σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην κατάσταση του κτηρίου εξαιτίας των κακοτεχνιών με πολλές υγρασίες και απορροές όμβριων υδάτων από τη στέγη.
Για το τελευταίο, επικοινώνησα εκείνη τη στιγμή με τον αντιπεριφερειάρχη μας Θεόδωρο Βερούτη, παρουσία της διευθύντριας του Κ.Υ. και με ενημέρωσε ότι το πρόβλημα θα αποκατασταθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω του ΕΣΠΑ. Οι σχετικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και εντός του Ιανουαρίου θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος για τις επισκευές.
Για όλα τα άλλα, έχω καλέσει τον αρμόδιο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, να επισκεφθούμε τα Κέντρα Υγείας της Λακωνίας για να δει από κοντά προβλήματα και καταστάσεις. Δέχθηκε αμέσως και θα γίνει το προσεχές διάστημα".

=======