Μανώλης Αντωνάκος : Η Δημόσια υγεία είναι δικαίωμα όλων.


Από το Γραφείο Τύπου του κ. Μανώλη Αντωνάκου, λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου

6/10/2011

Τα λόγια του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά , θυμήθηκε και ανέφερε ο Μανώλης Αντωνάκος Α΄Επιλαχών υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λακωνίας κατά  τη πρόσφατη ενημερωτική εκδήλωση - ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ευρώτα για τα μέτρα ενάντια στην ελονοσία.

Ο Μανώλης Αντωνάκος κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του στην εκδήλωση ,  τόνισε χαρακτηριστικά : ¨Προσερχόμενος στη σημερινή ενημερωτική συνάντηση και βλέποντας εκατοντάδες συμπατριώτες να παρευρίσκονται περιμένοντας ενημέρωση και οδηγίες από τους γιατρούς για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ελονοσίας ήρθαν στη μνήμη μου τα λόγια του Γιώργου Γεννηματά , ο οποίος έλεγε "η δημόσια υγεία είναι αγαθό, είναι δικαίωμα. Η δημόσια υγεία δεν είναι προνόμιο "

Με αυτό ακριβώς το πνεύμα είμαι και εγώ παρών στη σημερινή εκδήλωση , γιατί θεωρώ ότι η προστασία της δημόσιας υγείας είναι υπόθεση όλων μας και πρέπει όλοι να συμβάλλουμε για τη διασφάλισή της , Πολιτεία , Αυτοδιοίκηση , Φορείς , Κοινωνία.

Και συνέχισε αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο Ευρώτα για τη πρόσκληση του να παραστεί στην ενημερωτική αυτή συνάντηση, λέγοντας ¨ενόψει της σημερινής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Ευρώτα , επικοινώνησα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υγείας της Κυβέρνησης κ. Μιχάλη Τιμοσίδη , ζητώντας του την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που απαιτούνται .

Ο κ. Υφυπουργός  απαντώντας  είπε ότι " το Υπουργείο Υγείας , όχι μόνο επιβεβαιώνει τη βούληση και το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει αλλά έχει προβεί σε συγκεκριμένες έμπρακτες ενέργειες σε συνεργασία με την αιρετή Περιφέρεια και το Δήμο Ευρώτα .

Και ο κ. Αντωνάκος συνέχισε : " το γεγονός ότι σήμερα εδώ παρευρίσκονται Ειδικοί Επιστήμονες του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων , καθώς  και ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υγείας , αποδεικνύουν του λόγου το αληθές του κ. Υπουργού ".

Ο Μανώλης Αντωνάκος , κλείνοντας , σημείωσε ότι :

"Χρειάζεται συνεργασία όλων . Η ενημέρωση και οι οδηγίες είναι συστατικό στοιχείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος .

Ο ενημερωμένος πολίτης είναι ο εξοπλισμένος πολίτης για καθετί . Η ενημέρωση αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην κάθε είδους παραπληροφόρηση, που πολλές φορές, δημιουργείται από  άγνοια" .

Γραφείο Τύπου Μανώλη Αντωνάκου