Επικαιρότητα - 30/11/2020


Θανάσης Δαβάκης : Άλμα προόδου στην πορεία του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου του Δήμου Ευρώτα

Καρπούς απέδωσε η πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και το ΔΣ του ΤΟΕΒ Τρινάσου με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά.

Συγκεκριμένα, όπως είχε ζητήσει ο Λάκωνας βουλευτής, ολοκληρώθηκε στις 26/11/2020 ο έλεγχος πληρότητας του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου, ώστε να αποσταλεί άμεσα στην Περιφέρεια και στις άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες για γνωμοδότηση.

Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:" Πρόσφατα είχαμε, μαζί με το ΔΣ του ΤΟΕΒ Τρινάσου, τηλεδιάσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά και την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου, με θέμα την πορεία του έργου εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου.

Σε εκείνη τη συνάντηση είχα υπογραμμίσει στον υπουργό τη ζωτική σημασία που έχει για την πρωτογενή παραγωγή της περιοχής, ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου και του είχα ζητήσει να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για να επισπευσθεί η πορεία του έργου. Το λιγότερο από δεκαπέντε ημέρες, ολοκληρώθηκε το πρώτο μεγάλο βήμα, που αφορά το φάκελο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), γεγονός που σημαίνει ότι ένα έργο που είχε καθυστερήσει για πολύ καιρό δρομολογείται σταθερά. Ευχαριστώ τον Νίκο Ταγαρά για τη βοήθειά του. Παραμένω πάντα δίπλα και στη διάθεση του ΔΣ του ΤΟΕΒ Τρινάσου και των παραγωγών της περιοχής".

=======