Τοποθέτηση Αποστολάκου για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων.


 

26/9/2011

Στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής συζητείται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων. Στη συζήτηση συμμετείχε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο Βουλευτής τόνισε τη σαφή πλέον, διάσταση μεταξύ Ελληνικής κοινωνίας και κυβέρνησης, καθώς και την εξάντληση κάθε πολιτικού αποθέματος που διέθετε η τελευταία μετά και την ανακοίνωση των πρόσφατων, επαχθέστατων οικονομικών μέτρων που πλήττουν όλους τους Έλληνες.         

Ως προς το περιεχόμενο του νομοσχέδιου, ο κ. Αποστολάκος :

Εξέφρασε την απορία του ως προς την αναγκαιότητα και τη χρονική στιγμή ψήφισής του.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με το νομοσχέδιο εκβιάζει ένα είδος λευκής εξουσιοδότησης ως προς την επιλογή της θεματολογίας ενός ενδεχόμενου, μελλοντικού δημοψηφίσματος.

Επεσήμανε τον κίνδυνο υποβάθμισης της κοινοβουλευτικής και νομοθετικής λειτουργίας.

Στηλίτευσε την κυβερνητική πρόθεση μεταφοράς των ευθυνών της στο σύνολο του πολιτικού συστήματος.

Κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει σε ειλικρινή και γόνιμη δημόσια διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις και τους φορείς της κοινωνίας, καθώς και την ενσωμάτωση πιθανών προτάσεων, πριν από τη ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.