Επικαιρότητα - 23/11/2020


ΛΑΚΩΝΙΑ : Τρία έργα πολιτισμού συνολικού προϋπολογισμού 3.918.800 ευρώ εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Πελοποννήσου

Τρία έργα που αφορούν πολιτιστικά μνημεία στην Λακωνία, συνολικού προϋπολογισμού 3.918.800 ευρώ, εντάχθηκαν με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της πρόσκλησης "Ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς (αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία)", ενώ σύντομα ακολουθεί - όπως τόνισε ο περιφερειάρχης - και το έργο του Μουσείου Χώρας.

Τα έργα είναι αναλυτικά τα εξής:

1. "Ανάδειξη - Εκθεσιακή περιήγηση στο Παλάτι των Δεσποτών στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά", συνολικού προϋπολογισμού 1.350.000 ευρώ με δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

Η υλοποίηση του έργου της ανάδειξης θα συμβάλει στην πληρέστερη κατανόηση και ανάδειξη του εξέχοντος και εμβληματικού αυτού μνημειακού συνόλου, θα ενισχύσει την ιστορική και αρχιτεκτονική του αξία.

2. "Συντήρηση ζωγραφικού διακόσμου και λίθινων στοιχείων των ναών, Αγίου Δημητρίου, Παντάνασσας και Ευαγγελίστριας στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά", συνολικού προϋπολογισμού 968.800 ευρώ με δικαιούχο την Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων.

Το έργο αφορά στη συντήρηση και αποκατάσταση του συνόλου των τοιχογραφιών των τριών ναών.

3. "Αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Σπάρτης", συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ με δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

Το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης εντάσσεται στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης της αρχαίας Σπάρτης και μαζί με άλλα εμβληματικά μνημεία διαφόρων περιόδων συναπαρτίζουν ένα μνημειακό σύνολο μεγάλης αρχαιολογικής, ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας.

=======