Επικαιρότητα- 22/10/2020


Η ανακοίνωση του Δήμου Σπάρτης για την επίθεση από ρομά σε αντιδημάρχους του Δήμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

Ο Δήμος Σπάρτης και η Σπαρτιατική Κοινωνία εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τη συνεχιζόμενη βίαιη και βάναυση συμπεριφορά ομάδων Ρομά, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος μας και η Ελληνική κοινωνία να τους συνδράμουν πολύπλευρα.
Σήμερα, ομάδα Ρομά έστησε ενέδρα και κυριολεκτικά απήγαγε και κακοποίησε έναν Αντιδήμαρχο, όπως και τον δεύτερο Αντιδήμαρχο που έσπευσε να τον βοηθήσει, με πρόσχημα ότι δεν τους δόθηκε επαγγελματική άδεια για τη λαϊκή αγορά.
Τέτοιες νέες άδειες όμως θα μπορεί να δοθούν μόνο μετά τη πλήρη λειτουργία του ΟΠΣΠΑ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης), και ύστερα από επίσημη σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, και όχι με απλή Απόφαση οργάνων του Δήμου.
Ευχαριστούμε τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Τσιγαρίδη και την ομάδα των αστυνομικών για την άμεση επέμβασή τους και τη σύλληψη των πρώτων υπαιτίων.
Πέρα από τις δικές μας συνεχείς προσπάθειες, ζητάμε από τις κρατικές αρχές να βάλλουν αποφασιστικά τέλος σε όλες τις βίαιες και παραβατικές συμπεριφορές, για να μπορέσουν να ανασάνουν οι τοπικές κοινωνίες.

Έκδοση ψηφίσματος για την άνανδρη επίθεση ομάδας ΡΟΜΑ, κατά Αντιδημάρχων του Δήμου Σπάρτης

(από το πρακτικό 39/22-10-2020 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σπάρτης)

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης σήμερα, 22 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη, συνήλθε σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση κατόπιν της απαγωγής ενός και του ξυλοδαρμού δύο Αντιδημάρχων από ομάδα Ρομά και αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος ως ακολούθως:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 

1) Καταδικάζει το ανωτέρω γεγονός
2) Εκφράζει τη συμπαράστασή του στους παθόντες Αντιδημάρχους
3) Ευχαριστεί τον Αστυνομικό Διευθυντή και την Υπηρεσία του για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβασή τους.

Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το πρακτικό αυτό, υπογράφεται ως κατωτέρω:

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Σπυρίδων Μοιράγιας
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Καρμοίρης Ιωάννης (Αντιπρόεδρος Δ.Σ.), Γρηγόρη Δήμητρα (Γραμματέας Δ.Σ.), Αναστασάκος Ηλίας, Αποστολάκος Δημήτριος, Αργειτάκος Δημήτριος, Αργειτάκος Σταύρος, Βαγιακάκου-Δογαντζή Αδαμαντία, Βακαλόπουλος Μιχαήλ, Βαλιώτης Ευάγγελος, Βλάχος Γεώργιος, Βλήτας Νικόλαος, Δαράκη Ελένη, Δεδεδήμου Γεωργία, Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου Γεωργία, Κανακάκος Χρήστος, Κανελλόπουλος Γεώργιος, Καράντζαλη-Παπασταθάκη-Σταθάκη Παναγιώτα, Κονίδης Γεώργιος του Βασ., Κονίδης Γεώργιος του Ιωαν., Κοντάκος Ηλίας,  Κουρεμπής Γεώργιος, Κουρτσούνης Παναγιώτης, Κυριακούλιας Παναγιώτης, Μαντζουράνης Ιωάννης, Μενούτης Βασίλειος, Μιχελόγγονας  Αθανάσιος, Μπουγάδης Χρήστος, Παπανικολάου  Δήμητρα, Πατσιλίβας Θεμιστοκλής, Πλειώτας Χρήστος, Πριστούρης Παναγιώτης, Σουμάκης Ιωάννης, Σταμάτης  Κων/νος, Τσούκλερης Νικόλαος, Φλώρος Νικόλαος

=================