Επικαιρότητα - 5/10/2020


Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Παρακολούθησης για την προγραμματική σύμβαση για την μελέτη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα συγκροτήθηκε η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης για την μελέτη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης.

Η εν λόγω σύμβαση έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης (ΠΤΑ)της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το πιο πάνω έργο, προϋπολογισμού 2.750.000 ευρώ.

Την επιτροπή αποτελούν οι εξής :

α) Ανδρέας Τσουκαλάς αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και µέλος του Δ.Σ. του ΠΤΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου, µε αναπληρωτή τον Φώτη Κολοβέντη επίσης µέλος του Δ.Σ. του ΠΤΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου

β) Θεόδωρος Βερούτης αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, µε αναπληρωτή τον αντιπεριφερειάρχη Εγγείων Βελτιώσεων Νίκωνα Τζινιέρη

γ) Παναγιώτης Παναγάκης πολιτικός μηχανικός αναπληρωτής προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Λακωνίας, µε αναπληρωτή τον επίσης πολιτικό μηχανικό Αγγελο Πλειώτα υπάλληλο της ίδιας Διεύθυνσης

δ) Αμαλία Ανδρουλιδάκη προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Εργων (ΠΕ Μηχανικών), µε αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Φρισήρα προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μελετών και Εκτέλεσης Εργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων (ΠΕ Μηχανικών)

ε) Αναστασία Λαζαρίδου προϊσταμένη της ΔΑΜΙΕΕΠ (ΠΕ Αρχαιολόγων), µε αναπληρώτρια την Ελευθερία Δούμα προϊσταμένη του Τµήµατος Αρχαιολογικών Μουσείων και Συλλογών της ΔΑΜΕΕΠ (ΠΕ Αρχαιολόγων).

στ) Ευαγγελία Πάντου προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΠΕ Αρχαιολόγων), µε αναπληρώτρια την Μαρία Τσούλη προϊσταμένη του Τµήµατος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της ΕΦΑ Λακωνίας (ΠΕ Αρχαιολόγων)

ζ) Κωνσταντίνα Ντουβή προϊσταμένη του Τµήµατος Τεχνικών Εργων της ΕΦΑ Λακωνίας (ΠΕ Μηχανικών), µε αναπληρώτρια την Αφροδίτη Μαλτέζου υπάλληλο της ΕΦΑ Λακωνίας (ΠΕ Αρχαιολόγων).

Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης ορίζεται εκ προοιµίου ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, δηλαδή ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης.

======